SILVIA- CEA MAI DULCE RUDĂ !

 Aniversare – 55 DE ANI

Doamna Silvia Valeriu Moraru la 55 de ani

SILVIA-  CEA MAI DULCE RUDĂ A MEA

Când s-a născut  nu prea ţin minte multe detalii, că aveam atunci  patru anişori  şi erau singurul copil in familia mea, mă simţeam bine merci şi când a adus-o barza pe sora mea, (eveniment care s-a produs la 6 august 1956 d.Hr. în satul Jevreni,raionul Criuleni) nu prea am strigat de bucurie, deoarece îmi dădeam bine seama ca de acum înainte toată atenţia va fi îndreptată nu asupra mea. Cu venirea Silviei in casa noastra lucrurile s-au schimbat…aşi indrazni să zic spre bine ! Toată familia a simţit pulsaţia vieţii.Ţipetele micuţei mele surori şi noapte şi zi au făcut ca să preţuim liniştea şi pacea.Şi în general, la capitolul  voce, sora mea întotdeauna a avut performanţe, a cântat în corul şcolii dar mai mult – solo. Datorită la vocea ei puternică, frumoasă şi melodioasă a fost laureată a mai multe premii locale, raionale şi republicane. De fapt, acest dar al ei a trecut prin ereditate la fiica sa Diana, care  deja a depăşit-o pe maica sa, cântând solo in anii copilăriei şi studenţiei pe mari scene europene cum ar fi cele din Paris, Berlin, Praga şi Braşov.

Silvia cu mama noastră Lidia Moraru

Născută în Zodia Leului,într-o familie de pedagogi, Silvia,fiind mezina a fost cam alintată şi răsfăţată din plin, dar acest lucru nu înseamnă că toată viaţa ei a fost un paradis.A avut de înfruntat foarte multe piedici şi greutăţi, dar de fiecare dată ieşea învingătoare. În ceea ce priveşte sănătatea nu a fost prea strălucită, a depăşit multe situaţii critice fiind ocrotită de bunul Dumnezeu, mama noastră Lidia Moraru, bunica noastră Parascovia Moraru, soţul ei Andrei Grosu şi copiii Vlad şi Diana.

Numele: Tatăl nostru Valeriu Ion Moraru deja avea experienţă  în a pune nume, deoarece numele meu, Alexandru tot el  mi l-a dat. Numele Silvia i-a plăcut şi mamei şi mie, într-adevăr este un nume frumos vechi latin, care se traduce pădure, simbolul verde al vieţii şi eternităţii.

Părinţii noştri Valeriu şi Lidia Moraru in tinereţe

Părinţii: Mama Lidia Andrei Moraru(1931-2009)– învăţătoare la clasele primare la Scoala medie din satul Jevreni, Criuleni; eminentă a învăţământului public din RSS Moldovenească. O femeie care a făcut pentru copiii ei mult mai mult decât a putut.Tata Valeriu Ion Moraru(1925-1988) din copilărie(1941) deportat în Siberia de către NKVD- organele sovietice de ocupaţie, împreună cu familia sa; istoric, profesor de istorie şi ştiinţe sociale, directorul şcolii medii din s.Jevreni, Criuleni mai bine de 15 ani; întemeietorul  primului muzeu de istorie şi etnografie în localitatea nominalizată, un mare patriot, care a avut de suferit din această cauză pe tot parcursul vieţii, fiind etichetat de sovietici „duşman al poporului”.

Fraţi: Alexandru Moraru(1952) istoric-arhivist şi publicist, autor a mai multe volume de carte ştiinţifică şi a sute de articole cu caracter ştiinţific.

SOŢ: Andrei Constantin Grosu( 1952) istoric, pedagor şi publicist, autor de carte ştiinţifică, autorul unei descoperiri ştiinţifice din istoria Basarabiei.Un Om de o înaltă cultură şi inteligenţă.  Copii: Fiul Vlad, absolvent al facultăţii de drept al Universităţii din Alba-Iulia, jurist de profesie şi vocaţie.Este un profesionist cu autoritate, inteligent şi bine educat. Fiica Diana, absolventă a facultăţii de regie a Academiei de Arte şi a facultăţii de ecologie a Universităţii de Stat din Moldova, laureată a mai multe premii internaţionale, stabilită cu traiul în oraşul Toronto (Canada) împreună cu familia sa.

Doamna Silvia impreună cu familia

Nepoţi: de la fiu nepoţia Andreia, de la fiică nepoţica Cătălina şi nepotul Cristofer. Toţi trei- copii frumoşi şi deştepţi.

Azi, 6 august 2011 se împlinesc 55 de ani de la naşterea Silviei Valeriu Moraru, sora mea draga şi cea mai dulce rudă a mea, o Femeie frumoasă şi inteligentă,o mamă, soră, soţie şi bunicuţă la gradul superlativ, un Om de o bunătate rar întâlnit în zilele noastre.

Din partea tuturor care o cunosc îi dorim LA MULŢI ANI ! Să aibă în preajma sa pe cei  dragi, o sănătate de cremene, ca să se poată bucura de succesele excelenţilor săi copii şi nepoţi ! MULT NOROC !

LA MULŢI ANI SILVIA MORARU !

Cu  deosebită dragoste şi recunoştinţă, Alexandru Moraru

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în FELICITĂRI, Fotografii, OAMENI DEOSEBIŢI, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s