OAMENI DEOSEBIŢI: VALERIU LEONTIEV

      OAMENI  DEOSEBIŢI:  VALERIU LEONTIEV

Mândria Republicii Moldova Valeriu Leontiev

Printre valorile umane din Chişinău, care s-au impus prin felul lor de a fi, prin  multiplele realizări şi succese  la nivel municipal, national şi international  un loc deosebit il are un tânăr cu un aspect fizic foarte plăcut, încărcat cu  energia celui mai activ vulcan care există pe Terra, un tânăr cu mai multe talente  cu care l-a înzestrat Dumnezeu şi maica sa, un tânăr deştept  şi îndrăzneţ, care face parte din categoria liderilor şi care poartă numele Valeriu Leontiev.Cred că  vă daţi bine seama că nu este vorba de cunoscutul interpret de muzică uşoară din Rusia, dar de un  bărbat tânăr, frumos şi inteligent din  Republica Moldova.

Domnul Valeriu Leontiev cu mama sa Doamna Nina la Timişoara august 2011

Eroul acestor  rânduri s-a născut  în municipiul Chişinău la 21 februarie 1993 în familia  domnului Valeriu  şi Nina Leontiev, o familie de intelectuali, unită şi fericită pentru acel timp. Cu  regret însă, când  băiatului abea împlinise  10  ani, tatăl acestuia a părăsit familia. Anume din acel moment toată povara familiei a trecut pe umerii firavi ai mamei, doamnei Nina Leontiev(născută Bordeianu), care a depus un efort  major pentru a creşte şi educa acest copil dotat şi talentat. Spre mirarea tuturor Valeriu s-a dovedit a fi nu numai un copil cuminte, dar şi înţelept,care  a început a înţelege, că mămica lui se află într-o situaţie dificilă şi dacă el nu va contribui cu ceva, apoi mama nu va mai putea face faţă  problemelor  acumulate.

Contribuţia cea mare a lui Valerică era învăţătura şi purtarea exemplară, obiective care au fost onorate la cel mai înalt nivel de  dânsul. Mai mult decât atât, a început să facă sport de performanţă, lucru care i-a adus chiar din fragedă copilărie respectul celor din jur. Despre domnul Valeriu Leoniev- junior  publicul  a aflat din articolul ziaristei Ina Prisăcaru „Valerică Leontiev vrea să ajungă campionul republicii” publicat în săptămânalul „Timpul” nr.18 din 3 mai 2002, pagina 17. Articolul  a fost scris cu multă dragoste faţă de acest tânăr dar foarte promiţător luptător taekwon-do şi este însoţit de o fotografie în care Valerică Leontiev atacă adversarul, fără a-i lăsa vre-o şansă de apărare.Materialul  din gazetă aşa şi începe: „Piciul Valerică Leontiev pune pe oricine jos cât  ai zice peşte. Are numai 9 ani, dar cunoaşte aproape toate trucurile taekwon-do-ului…”.

 

 

Talentul, cunoştinţele vaste şi iuţala minţii l-au adus nu odată pe acest copil dotat pe scările onorabile de premiere, ocupând locuri prestigioase în clasamentul sportiv la acest gen de sport.

La început paralel, cu Şcoala muzicală, apoi separat Valeriu Leontiev a inceput a practica si dansul sportiv, clasic, latino etc.Un rol important în formarea lui ca valoare artistică  la jucat  Clubul sportiv de dans „Codreanca”, subordonată Federaţiei dansului sportiv din Moldova, care a fost frecventat de acesta nişte ani buni.

Zeci şi zeci de Diplome, menţiuni, premii  şi cadouri de valoare  au fost câştigate de Valeriu Leontiev la diferite competiţii de importanţă municipală, naţională şi internaţională. Anexăm  doar câteva din aceste menţiuni, deoarece când am văzut toate menţiunile acestui tânăr talentat mi-am dat seama că numai din multiplitatea acestora se poate scrie  o carte destul de voluminoasă.

In prezent domnul Valeriu Leontiev îşi face studiile la un prestigios Colegiu din Timişoara,  iar în timpul liber menţine prin repetiţii asidue forma unui artist de performanţă europeană.

Îi urăm acestui Mare Talent succese la învăţătură  şi noi şi noi  victorii la competiţiile naţionale şi  internaţionale ! NE MÂNDRIM CU TINE BĂIATULE !  BRAVO !

Alexandru Moraru

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în OAMENI DEOSEBIŢI, TINERE TALENTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s