SFATURI PENTRU PRIETENII MEI: CĂRĂMIDA

Sfaturi pentru prietenii meiUn tanar director executiv, conducea pe strada, putin cam prea repede, noul sau Jaguar. Era atent la copiii ce ar fi putut tasni de dupa masinile parcate, si a incetinit atunci cand a crezut ca a vazut ceva.Pe masura ce masina sa trecea, niciun copil nu a aparut. In schimb, o caramida a lovit una din portierele Jaguarului.
A apasat pe frana si a intors Jaguarul inapoi, la locul unde fusese lovit de caramida. A sarit furios din masina, a pus mina pe primul copil intalnit in cale si l-a lovit de o masina parcata, tipand:„Ce a fost asta si cine esti tu? Ce crezi ca faci? Aceasta este o masina noua si caramida pe care ai aruncat-o te va costa multi bani. De ce ai facut asta?”Copilul era speriat. „Va rog, domnule, va rog, imi pare rau dar nu stiam ce altceva sa fac,” a explicat el. „ Am aruncat caramida pentru ca nimeni altcineva nu v-ar fi oprit…” Cu lacrimile siroind pe obraji, copilul a aratat ceva langa masina parcata. „Este fratele meu” a spus. „A luat curba gresit si a cazut de pe scaunul cu rotile, iar eu nu pot sa-l ridic inapoi.”

Trist, copilul i-a cerut apoi, directorului: „Ma ajutati va rog sa-l pun inapoi in scaunul cu rotile? Este ranit si e prea greu pentru mine.”

Miscat de cuvintele copilului, soferul a inghitit cu greu nodul pe care-l simtea in gat. Rapid, el a ridicat copilul handicapat inapoi in scaunul sau, apoi a luat o batista si i-a bandajat zgarieturile si taieturile. Totul arata ca si cum ar fi facut o treaba buna.

„Multumesc si Domnul sa te binecuvanteze” i-a spus copilul recunoscator, strainului.

Prea miscat pentru a mai putea vorbi, omul pur si simplu a privit copilul cum impingea scaunul cu rotile a fratelui sau in josul drumului, spre casa lor.

Jaguarul a facut un drum lung si incet inapoi.
Stricaciunea era foarte vizibila, dar soferul nu a reparat-o niciodata. El a pastrat urma de pe portiera, astfel incat sa-si aminteasca oricand de mesajul primit:


„Nu trece prin viata prea repede, astfel incat cineva sa fie nevoit sa arunce o caramida in tine, ca sa-ti capteze atentia!”
Dumnezeu le sopteste sufletelor noastre si le vorbeste inimilor noastre. Cateodata cand nu avem timp sa ascultam, El arunca o caramida in noi. Este alegerea noastra daca ascultam sau nu.

P.S   ŞI ÎNCĂ CEVA…ÎN RUTIERA 140 DIN CAPITALĂ  SE FURĂ CA ÎN CODRU !

Ieri, în timpul când mă întorceam  din sectorul Râşcani al capitalei între orele 16-17 cu rutiera nr.140 am fost „curăţit” de tâlharii de buzunare de 3600 lei, bani primiţi de la un sponsor pentru editarea unei cărţi. Când am spus acest lucru unui prieten, acesta m-a atenţionat, că pe ruta 140 activează de mai mult timp o bandă a hoţilor de buzunare, care este bine pusă la punct şi se pare că au complici pe unii şoferi ai microbuzelor. Unii călători susţin, că numărul mic al maşinilor pe respectiva rută este inteţionat, pentru a crea mereu situaţii de supraaglomerare, fiindcă atunci când oamenii stau în maşină unii peste alţii, pentru „băieţii veseli”, care demult trebuia să se odihnească la puşcărie este mai uşor de „lucrat”. Astfel vă atenţionez: PĂZEA! PE RUTA 140 sectorul Râşcani- sectorul Ciocana „muncesc” specialişti de înaltă calificare ! 

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în SFATURI PENTRU PRIETENII MEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SFATURI PENTRU PRIETENII MEI: CĂRĂMIDA

  1. Am terminat de citit cu lacrimi în ochi. Impresionantă povestirea, pmpresionant mesajul ei şi lecţia de viaţă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s