PROTOCOALELE DE LA TORONTO

 
PROTOCOALELE DE LA TORONTO
 
– PLANUL DE ÎNROBIRE A LUMII? –
Dacă Guvernul Mondial sau oricum s-ar chema cu adevărat autoritatea care conduce omenirea în acest mileniu III, ar avea un plan de acțiune, acesta ar putea fi o variantă a infamelor „Protocoale de la Toronto”. Textul în sine este un document grăitor pentru oricine „vede” dincolo de ceea ce oferă presa. O scurtă privire prin planurile „stăpânilor lumii” este mai mult decât revelatoare, atât pentru situația din prezent, cât mai ales pentru ce ne rezervă viitorul…
Din „secretariatul” puterii oculte
Mass-media actuală abundă în relatarea de cazuri de jafuri, tâlhării, delapidări și violuri, de creștere explozivă a numărului divorțurilor, de abuzuri sexuale asupra copiilor, de distrugere cu bună știință a familiei, de creștere a consumului de droguri, de exacerbare a sexualității în formele sale abjecte și degradante, de apologie a imoralității, de războaie „inventate” și de tehnologizare agresivă și dezumanizantă. Toate aceste „tare” ale omenirii, înstrăinată cu bună știință de propriile valori și destine, nu au apărut deloc întâmplător. Tot acest plan al decăderii, înregimentării și înrobirii omenirii pare la prima vedere o farsă cu iz mistico-paranoic. Însă la o analiză detaliată a caracatiței mondiale, apar amănunte care fac pe oricine să-și pună întrebări despre mersul lucrurilor în lumea înconjurătoare. Cei mai mulți oameni nu văd lanțurile care-i țin, nici așa-zisa libertate controlată în care trăiesc precum oile. Dar lanțurile există, iar în ultimii ani, strânsoarea lor începe să se simtă pentru oricine are curajul să-și pună întrebări despre direcția, mecanismele și destinul lumii în care trăim.
Când, printr-o simplă întâmplare, planurile celor care vor să instaureze Noua Ordine Mondială cad pe mâna opiniei publice, pedeapsa pentru cel care le-a dezvăluit este una singură: moartea. Nimeni nu se joacă cu planurile Ocultei Mondiale… Iar când vreun detaliu din plasa de oțel cu care vor să prindă omenirea ajunge la cunoștința celor mulți, „greșeala” este remediată printr-o crima rituală perfect camuflată într-o moarte accidentală sau naturală. Aceasta a fost și trista soarta a lui Serge Monaste. Dacă Oculta nu a acționat atunci când temerarul ziarist canadian a dezvăluit în premieră detalii despre Proiectul Blue Beam, o altă mașinațiune a celor din umbră, furia stăpânilor lumii nu a avut margini în momentul în care Serge Monaste a dezvăluit parțial manuscrisul cunoscut în cercurile oculte sub numele de Protocoalele de la Toronto.
Dezvăluirile și moartea lui Serge Monaste
Dezvăluirile lui Serge Monaste sunt printre puținele documente considerate de cercetătorii în domeniul conspirațiilor și comploturilor mondiale drept o sursă de relatări autentice cu privire la planurile de viitor ale celor ce stăpânesc lumea. Serge Monaste a fost jurnalist în cadrul publicației canadiene de limbă franceză L’Enquête, din Quebec; a fondat „Agenția de presă independentă” (International Free Press Network); a fost unul dintre pionierii dezvăluirilor privitoare la așa-zisele planuri și documente ale Ocultei din ultimii ani.
Serge Monaste a murit în condiții cel puțin suspecte la scurt timp după dezvăluirea documentelor Proiectului Blue Beam, Protocoalelor de la Toronto și Aurora Roșie. Spus mai clar, încă din anul 1994, Serge Monaste declara într-un interviu dat unei televiziuni americane că primise deja toată gama de amenințări posibile de la apropo-uri voalate, până la ultimatum-uri directe. Amenințările și reproșurile veneau inclusiv din partea guvernului canadian din acea perioadă, dar și de la Vatican. Autoritățile canadiene l-au declarat iresponsabil, dezicându-se de toată activitatea lui.
Cu toate că se bucura de o sănătate de fier, urma un regim de viață naturist și nu suferise niciodată de probleme cardiace, Serge Monaste a avut un neașteptat atac de cord, în urma căruia și-a pierdut viața. La scurt timp, un alt ziarist, prieten și colaborator, care îl ajutase în investigațiile sale cu privire la stăpânii din umbră, a murit în urma unui atac de cord la fel de suspect. Ca un paradox ironic-amar al vieții, Serge Monaste însuși arată în unele din documentele sale diferite modalități de a provoca astfel de atacuri de cord sau alte tipuri de „morți accidentale” unor persoane incomode.
Relatare corectă sau simplă fabulație a unui ziarist, informațiile șochează pe oricine. Chiar dacă textul ar fi rodul unei simple plăsmuiri literare, cu iz apocaliptico-conspirațional, ideile lui par uluitor de actuale. Documentele prin care Serge Monaste dezvăluie modul în care a intrat în posesia acestor planuri au dispărut în mod straniu din locuința sa chiar în ziua morții.
Ce conține textul Protocoalelor?
Conform declarațiilor lui Monaste, Protocoalele de la Toronto au fost stabilite în urma unei întruniri din anul 1967. În luna iunie a aceluiași an, capetele Ocultei se întrunesc la Toronto pentru a stabili direcția și ultimele detalii ale planului „căderii națiunilor”. Actorii acelei reuniuni secrete în cel mai înalt grad erau membrii grupului „6.6.6”. Serge Monaste era convins, fără vreo dovadă palpabilă, că acest for cu rezonanțe satanice cuprindea la acea dată conducătorii primelor 6 bănci din lume, ai primelor 6 multinaționale energetice și ai primelor 6 corporații agroalimentare de pe planetă. Planurile lor mergeau în trei direcții principale: preluarea controlului asupra factorilor de natură politică, economică și socială din următoarele trei decenii (1970-1990). Această reușită va duce în cele din urmă la preluarea tuturor formelor de putere mondială, prin instaurarea mult trâmbițatei „Noi Ordini Mondiale”. Punctele următoare sunt printre cele mai interesante din textul Protocoalelor de la Toronto. Și pare că acest plan continuă și în prezent, nestingherit de nimic. Ideile par desprinse din sumbrul roman „1984” al lui George Orwell…
1. Vom amplifica așa-zisa „societate a distracțiilor și plăcerilor instinctuale”, care va dirija generațiile tinere în direcția dorită de noi. Ne vom folosi de apariția și dezvoltarea tehnologiei audio-video precum și de jocurile de calculator pentru a perverti tineretul. Satisfacerea instantanee a tuturor instinctelor primare este ideală pentru a face oamenii slabi și manipulabili. O persoană căzută în robia simțurilor nu are idealuri, nici tărie de caracter. Este „individualistă” și „independentă” prin natura sa și reprezintă tipologia ideală pentru formarea omului viitorului.
2. Ne vom concentra atenția pentru încurajarea „contestațiilor studențești” și protestelor anarhiste ale tinerilor. Vom asocia aceste răbufniri violente ale tinerilor cu toate cauzele referitoare la ecologie. Aceasta, după ce în prealabil vom forța statele să adopte politici economice bazate pe exploatarea sălbatică a naturii. Așa-zisa protecție a mediului se va întoarce în avantajul nostru în momentul în care vom obliga statele națiune să-și răscumpere întreagă „datorie internă” cu 33% din propriile lor teritorii, ramase în stare naturală de sălbăticie.
3. Tot acest „vid interior” al tinerilor și adolescenților va fi umplut cu o știință falsă și virtuală. Vom iniția generațiile următoare în universul computerelor. În acest scop, ne vom servi foarte bine de sistemele de educație. Vom ajunge în final la un sclav în slujba altui sclav, și toți vor fi controlați de noi.
4. Pe o altă direcție, vom edifica „liberul schimb internațional”, ca pe o prioritate absolută pentru supraviețuirea națiunilor-state. Acesta nouă concepție economică ne va ajuta să grăbim declinul tuturor „naționaliștilor” din toate statele lumii. Astfel, vom izola naționaliștii în grupări și partide diverse. La momentul oportun, îi vom sili să se lupte între ei cu sălbăticie, în războaie intestine care vor slăbi și discredita noțiunile de patriotism și naționalism în concepția generațiilor tinere. În final, națiunile-stat vor cădea de la sine…
5. Pentru a ne asigura de reușita acestui plan, ne vom planta agenții de influență în posturile cheie ale ministerelor de afaceri interguvernamentale și de emigrări ale națiunilor-state. Acolo, agenții noștri vor proceda încetul cu încetul la modificarea legilor acestor ministere. Aceste modificări vor urmări în principal deschiderea porților țărilor occidentale unui număr crescut de imigranți din Africa, Asia și America de Sud. În paralel, vom provoca o serie de conflicte armate în „lumea a treia”, pentru a stârni exodul săracilor. Prin campanii de presă bine orchestrate și camuflate, care vor viza opinia publică din națiunile-stat, vom provoca un aflux din ce în ce mai mare de refugiați. Aceasta va avea ca efect principal destabilizarea economiilor interne și creșterea tensiunilor rasiale. Pentru a amplifica acest efect, vom avea grijă ca în acest torent de emigranți să se afle și organizații extremiste religioase, care vor încerca să-și implanteze în mod agresiv-militant propriile religii, obiceiuri și tradiții, în mijlocul societății națiunilor-stat. Așa, vom ajunge mai ușor la destabilizarea socială, economică și politică a națiunilor luate în vizorul noastră.
6. Mult trâmbițatul „liber schimb internațional” în realitate nu este deloc liber deoarece este coordonat de noi din vârful ierarhiei economice mondiale. În scurt timp, se va ajunge la escaladarea șomajului asociat cu restructurările multinaționalelor noastre.
7. Treptat, vom transfera, încet dar sigur, multinaționalele în țări noi, convertite la „economia de piață”, țări precum cele din Europa de Est, Rusia și China. Pentru moment nu ne interesează dacă popoarele lor reprezintă o vastă piață de consumatori. Ceea ce ne interesează este să avem acces, în primul rând, la o „mână de lucru înrobită” – ieftină și nesindicalizată.
8. Vom crea o „economie globală” la scară mondială, care va scăpa controlului statului-națiune. Noua economie mondială va fi intangibilă, și nicio presiune politică sau sindicală nu va avea vreo influență asupra ei. Ea va dicta propriile politici și va obliga omenirea la o reorganizare pe toate planurile – reorganizare conform principiilor și direcțiilor noastre, evident.
9. Prin „economia viitorului” care nu are alte legi decât voința noastră, vom pregăti o „cultură de masă mondială”, un talmeș-balmeș în care vom amesteca religii, științe, tradiții, legi, obiceiuri, totul pentru a dezbina și confuza societățile umane. Prin controlul asupra tuturor mediilor de presă și informare vom lansa o „nouă cultură”, uniformă pentru toți, strict nivelată. Nicio creație artistică nu va scăpa controlului nostru. Artiștii viitorului se vor supune hotărârilor noastre sau vor muri de foame în deplin anonimat.
10. Prin intermediul aceleiași „economii globale” vom avea puterea de a ne folosi de forțele militare ale statelor-națiuni în scopuri declarat umanitare. De fapt, aceste forțe armate vor fi trimise în țări care nu se supun voinței noastre. Prin urmare, țările sărace sau rebele nu vor mai fi în măsură să evite voința noastră de a ne servi de populația lor ca de o mână de lucru în sclavie.
11. În acesta direcție, vom lucra la reorganizarea mandatului internațional al Națiunilor Unite. De la statutul de „forță de menținere a păcii” – slabă și fără putere decizională – o vom aduce la stadiul de „forță de intervenție”, în care se vor contopi și omogeniza toate armatele Națiunilor Unite. Prin această manevră, vom dezarma fără luptă toate aceste state, astfel încât pe viitor nicio țară din lume nu va fi suficient de puternică pentru a contesta autoritatea „puterii mondiale”.
12. Ultimele etape ale planurilor noastre au în vedere folosirea la scară mondială a „armelor electromagnetice”. Cu ajutorul acestora vom putea provoca cutremure de pământ în cele mai importante regiuni industriale din națiunile-state. Vom putea produce chiar „schimbări climatice”, care vor distruge recoltele, vor falimenta producătorii agricoli și vor denatura în ultimă instanță alimentele. Toate acestea vor duce la ruinarea agriculturii statelor care nu le acceptă. Viitorul „controlului demografic” este în mâinile noastre, din simplul motiv că avem control absolut asupra producției alimentare la scară mondială, precum și asupra principalelor circuite alimentare de pe Pământ. Din nou, știința electromagneticii ne va ajuta în destabilizarea climei în statele cele mai productive pe plan agricol. Toți vor cumpăra când vrem noi, ce vrem noi și cu prețul impus de noi. Poluarea mediului va fi tot mai accelerată, deoarece populația înfometată se va crede îndreptățită să-l exploateze fără nicio restricție. În acest fel, masa de oameni de pe Terra va fi și mai ușor de manipulat și condus.
Adevăr sau ficțiune apocaliptică?
Derularea acestor 12 protocoale, selectate ca fiind cele mai importante, ar însemna o situație de coșmar, cu rezonanțe apocaliptice pentru viitorul omenirii. Au apărut însă o serie de contra-argumente, unele dintre ele destul de solide. Serge Monaste a fost atacat de foarte mulți confrați de breaslă, care au pus sub semnul întrebării veridicitatea Protocoalelor expuse de el. O altă critică vine din partea jurnaliștilor, care afirmă că Monaste era o persoană introvertită, fatalistă, și care avea ca singură preocupare denunțarea „comunismului, masoneriei, forțelor oculte, guvernului din umbră și a bancherilor internaționali”. Mai mult, autori precum Pierre André Taguieff și Emille Poulat declară că Protocoalele de la Toronto nu sunt altceva decât o copie a controversatelor Protocoale ale Înțelepților Sionului, un fals celebru (spun ei) apărut în 1905. Protocoalele în varianta din Toronto n-ar fi decât un scenariu, modificat pe ici pe colo și modernizat de către Serge Monaste însuși, cu unicul scop de a atrage publicitate asupra lui și de a-și vinde astfel cât mai multe exemplare din carte. Alți specialiști în teoriile conspirative afirmă că au găsit asemănări frapante între modalitatea expunerii narative a Protocoalelor Înțelepților Sionului și documentele despre care Monaste pretindea că sunt însuși planul de acțiune al Guvernului Mondial. În prezent, se înțelege, opiniile amatorilor de conspirații cu privire la autenticitatea „dezvăluirilor” lui Monaste, sunt extrem de variate și controversate.
Serge Monaste – Protocolul de la Toronto

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în Documente, FĂRĂ COMENTARII:, PUNCTE DE VEDERE, TEXTE ŞI FOTOGRAFII ALE ALTORA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la PROTOCOALELE DE LA TORONTO

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s