CĂRŢILE LUI ALEXANDRU MORARU ÎN CELEBRA COLECŢIE „ROMÂNII ÎN ISTORIA UNIVERSALĂ”

CĂRŢILE LUI ALEXANDRU MORARU ÎN CELEBRA COLECŢIE “ROMÂNII ÎN ISTORIA UNIVERSALĂ”

JEVRENII din INIMA BASARABIEI

Regretatul meu prieten şi mentor, Marele istoric şi Om politic Gheorghe Buzatu probabil că a văzut în materialele şi documentele de arhivă depistate de mine în Arhiva Naţională a Republicii Moldova şi Arhiva Organizaţiilor Social-Politice a RM(fosta arhivă a CC al PCM) un important izvor de informaţii inedite. Anume Distinsul Profesor a fost acela, care a bătut la multe uşi guvernamentale pentru a susţine financiar cele două proiecte ale cărţilor mele: Mareşalul Ion Antonescu şi Basarabia 1941-1944. Culegere de documente şi Basarabia antisovietică. Documente secrete sovietice 1944-1954 şi a soluţionat problema pozitiv. Ambele cărţi ale mele (prima în colaborare cu cunoscutul istoric Anatol Petrencu) au văzut lumina tiparului cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică la Casa Editorială Demiurg din Iaşi, respectiv în anul 2008 şi 2009

Bucuria cea mare a mea a fost că ambele lucrări au fost prefăţate de Marele Savant Gheorghe Buzatu, care le-a înclus în celebra Colecţie” ROMÂNII ÎN ISTORIA UNIVERSALĂ”. În acest fel, alături de vestiţi istorici (Nicolae Iorga, Vasile Pârvan, Alexandru Zub, Alexandru Xenopol, Ioan Scurtu, Gheorghe Buzatu, Stela Cheptea, Marusia Cîrstea, Corneliu Ciucanu,  Horia Dumitrescu etc) cărţile cărora au intrat în această colecţie de  aur, au fost incluse şi cele două volume ale mele editate la Iaşi. Despre respectiva colecţie a apărut  în 2011 al doilea volum la Editura Tipo Moldova din Iaşi “Academia Română-Filiala Iaşi “Centrul de Istorie şi Civilizaţie Europeană”(19 ani de activitate 1992-2011).

Câteva pagini din această lucrate le pun la dispoziţia stimatului nostru cititor…

Alexandru Moraru, istoric-arhivist şi publicist(Chişinău)

JEVRENII din INIMA BASARABIEI

JEVRENII din INIMA BASARABIEI

JEVRENII din INIMA BASARABIEI

JEVRENII din INIMA BASARABIEI

JEVRENII din INIMA BASARABIEI

Sursa: http://www.jevreni.wordpress.com

Reclame

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în ALŢII DESPRE MINE, BIBLIOTECA SECRETELOR ISTORIEI, Carti, Documente, ISTORIA IN IMAGINI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s