TÂNĂR ROMÂN AMENINȚAT CU MOARTEA… ÎN ROMÂNIA

 TÂNĂR ROMÂN AMENINȚAT CU MOARTEA

Amenințat de unguri pentru ca s-a fotografiat cu drapelul Romaniei pe 15 martie FOTO

Gestul lui Cosmin de a se fotografia cu drapelul Romaniei pe 15 martie a starnit furia maghiarilor care l-au amenintat cu moartea (FOTO: facebook.com)

 Dupa ce anul trecut eleva Sabina Elena a fost amenintata cu moartea pentru simplul fapt ca a purtat o bentita tricolora la scoala in data de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni, anul acesta a venit randul unui tanar din Sfantu Gheorghe sa fie amenintat cu moartea de catre maghiari pentru ca s-a fotografiat cu drapelul Romaniei.

Cosmin, originar din Balan, judetul Harghita, locuieste in Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. Sambata, 15 martie a.c., el a indraznit sa se fotografieze in centrul municipiului Sfantu Gheorghe, purtand drapelul Romaniei, in timp ce la cativa pasi de el se desfasurau ceremoniile dedicate zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Imediat dupa ce Cosmin a postat fotografia pe pagina sa de Facebook a fost asaltat de comentariile zecilor de utilizatori maghiari ai retelei de socializare care il injura si il amenintari cu bataia si chiar cu moartea pe Cosmin pentru gestul sau. Aprecierile maghiarilor merg de la ”tigan imputit” la ”sicriu”. Cosmin este asigurat chiar ca acum va trebui sa se mute din Sfantu Gheorghe in Brasov sau in Voinesti.

 Redau mai jos unele comentarii facute de etnici maghiari la poza lui Cosmin:

”David Laszlo: Azt hiszem ,hogy te megérdemelsz egy kurva nagy verést!” Traducere din limba maghiara: ”Cred ca tu meriti batai ca la carte” 

”Attila Csoma: Jézus Isten ha ezt valamelyik magyar meglátta volna… simán koporso.” Traducere din limba maghiara: ”Doamne .. Daca l-ar fi vazut vreun ungur .. sigur sicriu…”

”Sanci Kanyó: Azért ne öljétek meg :))) Hazamegyek én is meg akarom potyolni :)))))))))” Traducere din limba maghiara: ”Dar sa nu il omorati, ajung acasa si vreau sa il scutur putin.”  

”Deák Attila-Csongor: Szórakozni úgy látom majd Brassóba kell járj =)) , vagy Vajnafalvára” Traducere din limba maghiara: ”Cred ca de-acum te vei distra in Brasov sau in voinesti”

 DAN TANASE,blog

SURSA: http://www.clipa.com

Anunțuri

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în ÎN OBIECTIV, Documente, PUNCTE DE VEDERE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s