EXTREMISMELE PERFIDULUI ALBION

Nigel-FarageContrar propagandei exacerbate făcute la sfârşitul anului trecut, Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie a comunicat că după 1 ianuarie, dată la care au fost ridicate restricţiile pe piaţa britanică a muncii, numărul românilor şi al bulgarilor veniţi la muncă în această ţară a scăzut cu 4.000 de persoane. Excesiv-mediatizatul pericol venit din partea românilor s-a dovedit a fi o exagerare deliberată, o bombă cu fâs, care s-a dezumflat lamentabil. Regretabil este faptul că într-un stat component al Uniunii Europene, un stat care dă lecţii de democraţie, discriminarea însă continuă.
 
Domnule Nigel Farage, nu mai promovaţi ura împotriva românilor!
 
Publicaţia britanică „The Guardian” consemnează că Nigel Farage s-a declarat că ar fi îngrijorat dacă ar avea vecini români: „Realitatea nefericită este că ne aflăm într-o uniune politică cu o ţară post-comunistă care devine într-un grad ridicat susceptibilă în privinţa criminalităţii organizate. Acolo unde există rate ale criminalităţii diferite între naţionalităţi, este perfect justificat să evidenţiem acest lucru şi să îl discutăm în spaţiul public şi eu voi continua să fac asta. Datele poliţiei sunt destul de clare şi arată că există un nivel ridicat de criminalitate în interiorul comunităţii româneşti din Marea Britanie. Aceasta nu înseamnă pentru moment că toţi sau chiar majoritatea românilor care trăiesc în Marea Britanie sunt criminali. Dar trebui spus că orice persoană normală şi corectă ar avea perfect dreptul de a fi îngrijorată dacă un grup de români s-ar muta brusc în apartamentul vecin. […] Desigur, dacă am putea avea o schemă adecvată de permise de muncă pentru cetăţenii români, cu controale potrivite, aşa cum a recomandat U.K.I.P., atunci nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat dacă un grup de români s-ar muta în apartamentul de alături”, a declarat Nigel Farage.
 
Patriotismul tinerilor români
 
În urma declaraţiilor jignitoare la adresa imigranţilor români, făcute la postul londonez L.B.C. de către europarlamentarul Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei din Marea Britanie (postate şi pe site-ul  formaţiunii sale politice – n.r.), medicul Claudiu Popescu nu a rămas indiferent. A reacţionat aşa cum ar trebui să procedeze toţi tinerii români.
 
popescu-claudiu-art-emis-2011Mesaj Trimis lui Nigel Farage de către medicul Claudiu Popescu, din România[1] – Versiunea în limba engleză trimisă europarlamentarului Nigel Farage
 
„Mr. Farage,
 
My name is Claudiu POPESCU and I am a Romanian physician practicing rheumatology in Bucharest. The reason I am writing is your recent LBC interview in which you fashioned a rather appalling image of Romanian immigrants, in spite of your unrealistic excuse that you were not “demonising” them. I understand that the anti-immigrant and nationalist acts bring votes, but to believe and/or say such things generally denotes either a fundamental lack of judgment or a mix of disinformation, lack o interest and hypocrisy. Your Dulwich College teachers surely must not have told you that generalization is one of the most common errors of reasoning and that even gold has impurities.
I must say that I was offended by your allegations both as an E.U. citizen and as a Romanian, enough to want never to step foot on your soil. Surely I am not the only one. As history teaches us, gaining voters’ confidence by promoting hate against other nations is a strategy that always backfires and hurts its practitioners. Speaking of which, I hope you are and will be in the best of health, but if not, the thousands of Romanian doctors active in the British medical system will surely help you as they dedicatedly help your countrymen.
Dr. Claudiu Popescu”
 
Traducerea în limba română a mesajului adresat europarlamentarului Nigel Farage de către medicul Claudiu Popescu
 
„Domnule Farage,
 
Mă numesc Claudiu Popescu, sunt medic român şi practic reumatologia  în Bucureşti. Motivul pentru care vă scriu este recentul dumneavoastră interviu acordat L.B.C. în care aţi creionat o imagine de-a dreptul înfiorătoare a imigranţilor români, în ciuda scuzei dumneavoastră neadevărate că nu îi „demonizaţi”. Înţeleg că discursul anti-imigranţi şi discursul naţionalist atrag voturi, dar a crede şi/sau a spune astfel de lucruri despre români denotă în general fie o lipsă fundamentală de raţionament fie un amestec de ipocrizie, dezinteres şi dezinformare. Cu siguranţă profesorii dumneavoastră de la Colegiul Dulwich nu v-au spus că generalizarea este una dintre cele mai întâlnite erori de raţionament şi că până şi aurul are impurităţi.
Vă mărturisesc că acuzaţiile dumneavoastră la adresa românilor m-au ofensat atât în calitate de român cât şi în calitate de cetăţean european, destul cât să-mi doresc a nu păşi vreodată pe pământul dumneavoastră. Cu siguranţă nu sunt singurul. După cum ne învaţă istoria, câştigarea încrederii electoratului prin promovarea urii împotriva altor popoare este o strategie cu două tăişuri: se întoarce întotdeauna asupra celui ce o mânuieşte şi îl răneşte. Apropo, sper că sunteţi şi veţi fi sănătos, dar dacă nu, miile de medici români care lucrează în sistemul medical britanic cu siguranţă vă vor ajuta aşa cum ajută cu dedicaţie compatrioţii dumneavoastră.
dr. Claudiu Popescu”
 
Tommy-TomescuTommy Tomescu medic stomatolog trăitor în Marea Britanie şi candidat din partea Partidului Europenilor din Marea Britanie la Parlamentul European a declarat: „Cunosc cazul unui medic român căruia i s-a spus de către un pacient: «Daca eşti din România, nu ar trebui să lucrezi ca dentist, ar trebui să lucrezi la fermă». S-a întâmplat prin decembrie 2013, când se apropia eliminarea restricţiilor pentru români şi bulgari. Am făcut plângere, am făcut şi un protest, iar pacientul respectiv a primit o condamnare în 2014”.
Într-un alt caz, o persoana s-a dus la un interviu după ce i s-a dat o zi de încercare. În aceea zi a venit un client care a întrebat de unde e. Fata a zis:
– Din Europa.
– Dar de unde din Europa? Sper că nu din România, că nu ne plac românii. Supervizorul era lângă ea şi până la urmă nu i-au dat jobul. Am mai avut un caz în Irlanda de Nord unde s-au pus bombe cu cuie lângă casele a doi români.”
Preocupaţi de lustruitul pantofilor marilor „viziri” aflaţi la Înaltele Porţi de la Bruxelles şi Washington, dar şi cu „intimidarea” prin grimase a Ţarului de la Răsărit, oficialii statului român stau indiferenţi la abuzurile democratice ale Perfidului Albion. De altfel, nu reacţionează nici la manevrele iredentiste ale unor extremişti din „ţara vecină şi prietenă”, nici la excesele de zel ale formaţiei „autonomiste”, pe criterii etnice şi contrar[ prevederilor legii fundamentale a statului român.
A sosit vremea ca România să fie condusă de tineri patrioţi asemenea celor numiţi aici, de oameni care respectă Neamul Românesc!
A sosit vremea ca Haita care vreme de un sfert de secol a pustiit România, vânzând-o en gros şi en détail să-şi primească binemeritata pedeapsă pentru nelegiuirile comise!
––––––––––––––––––
[1] adresa europarlamentarului Nigel Farage   nigel.farage@europarl.europa.eu
REDACŢIA  ART-EMIS

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în FĂRĂ COMENTARII:. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s