GALA LAUREAȚILOR DIN HÂNCEȘTI: FLORI PENTRU POETA MARIA BOTNARU

 

La 24 mai 2014 la Hâncești şi-a desfăşurat activitatea festivalul Gala Laureaţilor, organizat de conducerea raionului şi direcţia învăţământ Hânceşti.
Alături de iubita mea, poeta şi publicista Maria Botnaru am fost invitat şi eu, acceptând acest gest de politeţe. Absolventă a școlii medii din Sărata Galbenă (azi Liceul Teoretic „Universum”) Maria Botnaru şi-a continuat studiile la facultatea de litere a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, pe care le-a finisat cu menţiune. Astăzi talentata poetă este o Doamnă de afaceri, pe care le mânuieşte cu succes şi se află pe ultima sută de metri în pregătirea celui de-al treilea volum de versuri.

În sala mare a Casei raionale s-au adunat cele mai importante cadre didactice din raion şi elevii cei mai dotaţi, care în timpul anului de studii 2013-2014 au dat dovadă de cunoştinţe vaste şi talent în diferite domenii ale ştiinţelor.

În cuvântul său de felicitare, poeta Maria Botnaru a menţionat împortanţa învăţământului pentru tânăra generaţie şi pentru ţară. Mesajul distinsei doamne a fost primit cu aplauze furtunoase, după ce scriitoarea a citit deja cunoscuta şi îndrăgita poezie „Iubiţi profesori”. În cele din urmă, Maria Botnaru a oferit autografe cu dedicaţii, celor îndrăgostiţi de poezie.

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARU

Frumosul buchet de trandafiri roşii, pe care l-a primit Maria Botnaru din patrea conducerii raionului Hânceşti este o apreciere binemeritată a versurilor emoţionante, pline de aromă şi prospeţime scrise cu sufletul.

Vă invit să simţiţi atmosfera festivalului în cele două secvenţe video pe care vi le propun.

Alexandru Moraru

 

 

Anunțuri

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în DOCUMENTE NECOMENTATE, MĂRIA SA - POEZIA ! (dedicaţii şi...), Video, ŞTIRI DE ULTIMA ORĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la GALA LAUREAȚILOR DIN HÂNCEȘTI: FLORI PENTRU POETA MARIA BOTNARU

  1. Pingback: GALA LAUREAŢILOR DIN HÂNCEŞTI: FLORI PENTRU POETA MARIA BOTNARU | CU MARIA BOTNARU DIN SĂRATA GALBENĂ

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s