EXCEPŢIONAL: NUMELE SOLDAŢILOR ŞI OFIŢERILOR GERMANI CĂZUŢI ÎN CEL DE-AL II RĂZBOI MONDIAL PE TERITORIUL BASARABIEI (CIMITIRUL MILITAR GERMAN GRĂTIEŞTI) 1

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARUAUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARUALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARUAUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

AUTOR: ALEXANDRU VALERIU MORARU

    UN GEST DE SOLIDARITATE CU POPORUL GERMAN

La 13 iunie 2014 am vizitat CIMITIRUL MILITAR GERMAN (Grătieşti) în apropierea Cimitirului „DOINA” din mun. Chişinău. Numele soldaţilor şi ofiţerilor germani înmormântaţi în acest cimitir sunt încrustate pe 28 de obeliscuri de granit (pe ambele părţi). Până în prezent  au fost îngropate osemintele a peste 5.500 de militari germani. Cimitirul simbolic a fost împărţit în două părţi (stânga şi dreapta, raportat la întrare). Mormintele au fost amplasate pe partea dreaptă a cimitirului. Pe teritoriul Cimitirului Militar German  pot fi amplasate 30.000 de morminte (potrivit surselor germane acesta este numărul ostaşilor şi ofiţerilor germani căzuţi în lupte pe teritoriul Basarabiei în perioada celui de-al II război mondial.

Autorul acestui gând realizat şi al fotografiilor este istoricul- arhivist şi publicist Alexandru Valeriu Moraru din Chişinău. Scopul pe care l-a urmărit autorul în pregătirea acestui material inedit este de a ajuta familiile germane, care au pierdut în război  oameni apropiaţi pe teritoriul Basarabiei de a găsi  informaţii privind rudele căzute în focul războiului.

INFORMAŢIA SE OFERĂ GRATUIT ŞI SE PERMITE COPIEREA ŞI FOLOSIREA ACESTEIA , DAR OBLIGATOR DE INDICAT SURSA: http://www.mazarini.wordpress.com (Blogul Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru ) şi al autorului Alexandru Valeriu Moraru (cronicarula@gmail.com)

 (VA URMA)

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în BIBLIOTECA SECRETELOR ISTORIEI, IN MEMORIAM, MILITARI DE CARIERĂ:. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la EXCEPŢIONAL: NUMELE SOLDAŢILOR ŞI OFIŢERILOR GERMANI CĂZUŢI ÎN CEL DE-AL II RĂZBOI MONDIAL PE TERITORIUL BASARABIEI (CIMITIRUL MILITAR GERMAN GRĂTIEŞTI) 1

  1. Pingback: NUMELE SOLDAŢILOR ŞI OFIŢERILOR GERMANI CĂZUŢI ÎN II RĂZBOI MONDIAL PE TERITORIUL BASARABIEI (1) | ALEXANDRU MORARU BLOG

  2. Pingback: UN GEST DE RESPECT PENTRU POPORUL GERMAN | COLECŢII SPECIALE

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s