OAMENI DEOSEBIŢI: AURA REVENCO

                   OAMENI DEOSEBIŢI: AURA REVENCO

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARUPentru prima dată am cunoscut-o la una din şedinţele fostului partid Mişcarea Acţiunea Europeană (primul şi ultimul preşedinte al acestei formaţiuni politice a fost cunoscutul istoric şi om politic Anatol Petrencu) şi se numea domnişoara Aurica Percic. Era o fată care se evidenţia din majortitatea celor prezenţi,  nu numai prin vestimentaţie; era îmbrăcată cu gust rafinat, dar şi prin frumuseţea sa naturală.

Domnişoara Aura făcea parte din  „aripa tânără” a formaţiunii politice de dreapta, era un patriot înflăcărat, vorbea liber, fără„foaie”, clar şi convingător. Vocea ei  agreabilă şi pronunţarea corectă românească, făcea ca cei prezenţi în sală, s-o asculte cu atenţie.

Mult mai târziu, am aflat, că personalitatea despre care este vorba, s-a născut la 22 august 1987 într-o familie de oameni gospodari şi harnici, cu un intelect avansat care au dezvoltat la această copilă cele mai frumoase calităţi, pe care le poate avea un copil pentru perioada respectivă. 

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARUA învăţat la şcoala generală din satul Costuleni, raionul Ungheni în perioada anilor 1995- 2003, apoi a continuat studiile la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din oraşul Hârlău, România, pe care l-a absolvit cu brio în anul 2007. În acelaş an este admisă la facultatea de istorie şi filozofie a Universităţii de Stat din Moldova, unde face studii serioase, având parte de profesori consacraţi din Republica Moldova.

De fapt, domnişoara Aura Percic este omul, care mereu învaţă. Tot setea de cunoştinţe a adus-o şi la facultatea de studii diplomatice a Universităţii de Studii Europene din Moldova în perioada anilor 2013- 2014 unde şi-a făcut masteratul.

În acest fel ea devine licenţiată în ştiinţe umanistice, concomitent şi cunoscătoare bună al limbilor franceză, engleză şi rusă.

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARUAr fi păcat să nu menţionăm şi faptul că, distinsa doamnă, cunoaşte la perfecţie calculatorul, conduce automobilul, cântă frumos la chitară şi solo, iar nu demult s-a învrednicit de Medalia de bronz la şah la Campionatul Naţional din Republica Moldova.

În lista calităţilor deosebite se înscriu : spiritul de echipă, capacitatea sporită de adaptare, spiritul creativ,  abilitatea excelentă de comunicare, capacitatea de asimilare de noi informaţii şi multe altele.

Însă vocaţia adevărată şi-a descoperit-o în ziaristica electronică, mai concret  spus în televiziune. Mai bine de 5 ani lucrează în calitate de reporter – prezentator, în departamentul Producţie la Jurnal TV.

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARU

Protagonista noastră este  deja  binecunoscută în mediul jurnalistic din Moldova ca realizatoare a reportajelor sociale de caritate. Aproape de fiecare dată, istoriile de viaţă pe care le depistează, le pregăteşte şi le pune pe post, au un sfârşit fericit: fie copilul bolnav este ajutat să meargă la tratament peste hotare, fie intervenţia de care are nevoie i se face gratuit aici, în Republica Moldova, sau în România, fie familia cu posibilităţi materiale reduse a cărei situaţii o reflectă în reportaje este ajutată să depăşească greutăţile.

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARUPostul de televiziune la care lucrează a lansat o campanie de promovare a valorilor europene cu sloganul care-i aparţine „Europa, te aştept!”.  În acest scop, fiind direct responsabilă de campanie, a făcut un tur în România (pe lângă interviurile în exclusivitate cu personalităţi marcante ale României – Traian Băsescu, Raed Arafat, Florin Piersic etc, a arătat cum stau lucrurile şi peste Prut după 7 ani de la integrarea în Uniunea Europeană) şi în Italia – locul unde emigrează cei mai mulţi dintre conaţionalii noştri.

În luna octombrie 2014 a participat la prima ediţie a proiectului „Jurnalist în România” unde timp de o săptămână a lucrat cu echipa de la TVR Cluj şi a realizat un reportaj despre Salina Turda, reabilitată din bani europeni. Reportajul a fost apreciat cu brio.

 

SECRETELE ISTORIEI cu ALEXANDRU MORARUCe să vă mai spun? Doamna Aura Revenco, este căsătorită, are o căsnicie fericită de la care a luat naştere un ager şi deştept fecior cu frumosul nume Dragoş. Distinsa Doamnă este preşedintele Fundaţiei „Solidaritate şi Progres”, membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi membră a Forumului Internaţional al Jurnaliştilor Români.

La început de an nou, nu ne rămâne decât că-i urăm Doamnei Aura Revenco şi familiei sale multe succese, fericire şi noroc! LA MULŢI ANI!

                                                                                           Alexandru Moraru

Materialul a fost preluat si de:http://www.gazzettaitalomoldova.md/oameni-deosebiti-aura-revenco/

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în OAMENI DEOSEBIŢI, TINERE TALENTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la OAMENI DEOSEBIŢI: AURA REVENCO

  1. Pingback: ALEXANDRU MORARU: TOATĂ PUBLICISTICA DIN ANUL 2015 | Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

  2. Pingback: PUBLICAȚIILE LUI ALEXANDRU MORARU DIN 2015 | ALEXANDRU MORARU BLOG

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s