GADDAFI A TREBUIT SĂ MOARĂ CA SĂ AFLĂM CUM SE TRĂIA ÎN LIBIA SUB DICTATURA LUI

Gaddafi a trebuit să moară ca să aflăm cum se trăia în Libia sub dictatura sa!

Liderul libian Gaddafi a fost omorât acum aproape 3 ani, la sfârşitul lui 2011, de rebelii finanţaţi de CIA. Ce s-au întâmplat cu libienii de atunci? O duc mai bine? Bineînţeles că nu! În continuare, se confruntă cu războaie civile, terorişti, instabilitate şi mizerie. Din păcate, pentru populaţie, bunăstarea socială introdusă de regimul Gaddafi s-a risipit ca un fum.
gaddafi 1images
1) În 1951, Libia era cea mai săracă ţară din lume. Înaintea invaziei NATO din 2011, libienii se bucurau de cel mai înalt standard de viaţă din Africa, înaintea unor ţări ca Rusia, Brazilia sau Arabia Saudită.
2) În Libia casele sunt considerate a fi un drept al omului. Ce a făcut Gaddafi pentru asta?
– a oferit 50.000 de dolari fiecărui cuplu nou căsătorit pentru a-şi cumpăra o locuinţă;
– a oferit electricitate gratuit tuturor locuitorilor;
– a promis că va oferi fiecărui libian câte o locuinţă, înaintea părinţilor săi. Şi şi-a ţinut promisiunea: tatăl său a murit înainte ca să-i poată oferi şi lui o locuinţă.
3) Înainte de Gaddafi, doar unul din 5 libieni ştiau carte. Acum, circa 83% din populaţie este alfabetizată. Iar educaţia este gratuită pentru toţi!
4) Serviciile medicale înainte de căderea lui Gaddafi sunt, de asemenea, de înaltă calitate şi gratuite. Iar dacă un cetăţean libian dorea să se trateze în străinătate, guvernul libian îi deconta absolut toate cheltuielile.
5) Prin lege, toate împrumuturile au 0% dobândă.
6) Dacă un libian cumpără o maşină, guvernul îi subvenţionează 50% din valoarea ei.
7) Preţul benzinei e de 0,14 dolari! Dacă ar fi s-o transformăm în lei,reiese 43 de bani/1 litru! Aşa ceva, n-o să vedeţi în viaţa voastră nici în România, nici în altă ţară occidentală.
8 ) Orice libian ce doreşte să devină fermier, i se dă un teren, o casă, echipamentele necesare şi seminţe…toate acestea gratuit.
9) Banca Centrală a Libiei este deţinută de către stat. Comparaţi asta cu Federal Reserve, banca centrală a SUA, deţinută de o mână de bancheri privaţi, conduşi de familia Rothschild.
10) Gaddafi avea în intenţie să nu mai folosească dolarul american pentru banii încasaţi din exporturile de petrol, ci o nouă monedă, denumită dinarul african de aur. Acest lucru l-a făcut pe fostul preşedinte francez Sarkozy să declare că Gaddafi ar reprezenta o ameninţare la securitatea financiară a omenir

Aşa cum spunea, toate aceste beneficii s-au spulberat din 2011, odată cu înlăturarea lui Gaddafi. “Trebuia” să se întâmple acest lucru mai demult… liderul libian era un adevărat luptător împotriva Ocultei Mondiale, iar această structură malefică planetară nu suportă liderii care i se împotrivesc. În acest articol, am să vă prezint traducerea ultimului discurs al lui Gaddafi… mi se pare impresionant.
 
De 40 de ani sau mai mult – nu-mi aduc aminte – am făcut tot ce-am putut pentru a da oamenilor case, spitale, școli, iar când le era foame, le-am dat mâncare. Am făcut chiar terenuri agricole din deșert, m-am împotrivit atacurilor cowboy-ului Ronald Reagan (n.t. fostul preşedinte american Ronald Reagan care a încercat în anii 80 să-l omoare pe Gaddafi cu o rachetă teleghidată) … el a încercat să mă omoare, dar a ucis-o pe fiica mea adoptivă, luând astfel viaţa unui copil nevinovat sărac. Apoi, i-am ajutat pe frații și surorile mele din Africa, cu bani pentru Uniunea Africană.
Am făcut tot ce-am putut pentru a ajuta oamenii să înțeleagă conceptul de democrație reală. Dar n-a fost niciodată îndeajuns, așa cum unii mi-au spus, chiar și oamenii cu 10 case, haine noi şi mobilier nou n-au fost mulțumiți, dorind şi mai mult. Ei le-au spus americanilor că au nevoie de “democrație” și “libertate”, fără să-şi dea seama că este un sistem sinucigaş, unde “câinele cel mai mare” mănâncă totul, iar în America nu există medicamente gratuite, spitale gratuite, locuințe gratuite, educație gratuită și nici mâncare gratuită, cu excepția cazului când oamenii trebuie să cerșească sau să meargă la cozi lungi pentru a mânca o supa.
Nu, indiferent ceea ce am făcut, niciodată nu a fost de-ajuns pentru unii, dar alții ştiau că eu sunt “fiul” lui Gamal Abdel Nasser (n.t. preşedinte egiptean între 1956 şi 1970), singurul lider arab și musulman adevărat, care a revendicat Canalul Suez pentru poporul său, așa cum eu am revendicat Libia pentru oamenii mei; eu am încercat să-i urmez calea, pentru a-i ţine pe oameni departe de dominația colonială, de hoţii care au vrut să fure de la noi.
Acum, mă aflu sub atacul celei mai mari forțe din istoria militară, iar micul meu frate african, Obama vrea să mă omoare, să ne ia libertatea, pentru a nu mai avea parte de case gratuite, de sănătate gratuită, de educație gratuită, de hrană gratuită, și pentru a-l înlocui cu stilul american de jecmănire a oamenilor, denumit “capitalism”, dar noi, cei din lumea a treia, știm cu toţii ce înseamnă asta, înseamnă ca marile corporații să conducă țările, să conducă lumea, iar oamenii să sufere.
Aşadar, dacă nu mai există nicio opţiune pentru mine, trebuie să fac tot ceea ce pot, și, dacă Allah dorește, voi muri urmând calea sa, calea care a făcut din ţara noastră una bogată în terenuri agricole, în produse alimentare și chiar ne-a permis să ne ajutăm frații noştri africani şi arabi.
Nu vreau să mor, dar dacă acest lucru nu poate fi evitat, pentru a salva acest pământ, poporul meu şi oamenii care toţi sunt copiii mei, atunci sunt gata să mă sacrific.
Fie ca acest testament să fie vocea mea în lume, căci m-am ridicat împotriva atacurilor NATO, pentru a înfrunta cruzimea, trădarea, ambițiile colonialiste ale Occidentului, stând alături de frații mei africani şi arabi, ca un far de lumină.
Când alții îşi construiau castele, eu trăiam într-o casă modestă dar și într-un cort. N-am să uit niciodată tinerețea mea din Sirte, faptul că nu am cheltuit inutil banii noştri naţionali, și, asemenea lui Salah-al-Deen, marele nostru lider musulman, care a salvat Ierusalimul pentru islam, eu am luat doar puțin pentru mine…
În Occident, unii m-au numit “nebun”, şi, deşi ei știu adevărul, încă continuă să mintă; ei știu că țara noastră este independentă și liberă şi nu se află sub dictatura colonială. Vreau să fie clar pentru poporul meu că voi lupta până la ultima suflare pentru a fi liberi… Fie ca Allah atotputernic să ne ajute să rămânem credincioşi și liberi.
Mu’ummar Gaddafi

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în Documente, IN MEMORIAM, MILITARI DE CARIERĂ:, OAMENI DEOSEBIŢI, TEXTE ŞI FOTOGRAFII ALE ALTORA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s