ACTRIŢA CLAUDIA MOTEA LA BIBLIOTECA HASDEU
În urmă cu puţin timp, în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chişinău (21-25 octombrie 2015) la Biblioteca Municipală B.P.Hasdeu a avut loc Conferinţa Scenariul filmului istoric, susţinută de Valerian Sava. La această şedinţă a participat şi cunoscuta actriţa româno-canadiană Claudia Motea, care în acest an a făcut senzaţie cu filmul „Kandy, ciocolată de lux cu gust de femeie”, un film de excepţie, primit de spectatori cu mare interes.
Distinsa actriţă, membră al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, fiind o mare iubitoare de carte a vizitat Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, preponderent Sala de Carte în limba engleză şi Colecţia Moştenire de Carte Veche şi Rară. Actriţa a rămas profund impresionată de colecţia specială de carte veche şi rară. După o discuţie emoţionantă cu Alexandru Moraru, şef oficiu al Colecţiilor Speciale de Carte Veche şi Rară, artista a dăruit bibliotecii ultimul număr al revistei Cronica Timpului, publicaţia Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, un calendar personalizat, cartea sa de vizită şi a rugat pe interlocutorul său Al. Moraru să se fotografieze împreună (vezi pozele). Artista a urat multe succese colectivului Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu din Chişinău, promiţând că neapărat ne va mai vizita. În cele din urmă ne-a făcut şi o invitaţie deosebită…
Spectacol „Iubeşte-mă…AMERICA!”, de/cu Claudia Motea Regia – AL.G. Croitoru Iubeşte-mă…AMERICA! evocă povestea fascinantă a unei actriţe din Romania, Stela, care proaspăt ajunsă pe meleagurile Americii, întâmpină peripeţiile de adaptare, specifice oricărui emigrant din lume. Spectacolul a fost premiat în America, Canada şi în România cucerind publicul spectator atât prin conceptul său inedit de teatru-film, fiind o îngemănare între arta teatrală şi arta filmică, cât şi prin jocul actriţei româno-canadiene Claudia Motea, care interpretează nu mai puţin de opt personaje cu vârste între 25-80 de ani, sub bagheta regizorală a maestrului AL.G.Croitoru. În rolul principal, Stela, actriţa cântă, dansează, vorbeşte cu Statuia Libertăţii, devine înger păzitor îngrijându-şi aripile, prăfuite uneori, mănâncă stele cu iubitul ei, trăind sentimentul libertăţii în plin New York. De pe scenă Stela interacţionează cu celelalte şapte personaje de pe ecran. La sfârşitul piesei fiecare spectator se va regăsi cu siguranţă în povestea Stelei, înţelegând de ce, în cronici , Claudia Motea este numită Giulietta Masina a zilelor noastre.
Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu
Pingback: ALEXANDRU MORARU: TOATĂ PUBLICISTICA DIN ANUL 2015 | Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru