UN NOU PORTAL INTERESANT: COLECŢIA MOŞTENIRE (BIBLIOTECA CENTRALĂ B.P. HASDEU)

EXCEPŢIONAL: POVESTEA NEAMULUI ROMÂNESC (1925) CARTE PREMIATĂ DE ACADEMIA ROMÂNĂ

colectii vechi si rareÎn Colecţia Moştenire a Bibliotecii Centrale B.P. Hasdeu din Chişinău se află un număr mare de cărţi excepţional de valoroase. În numărul lor se inscrie cu uşurinţă acest volum preţios şi apreciat de specialişti şi de publicul îndrăgostit de istorie şi lectură selectă.

Autorul acestui volum de peste 400 de pagini este I.Popescu Băjenaru, iar cartea a apărut în anul 1925 la Editura „Cartea Românească” din Bucureşti. Acest mănunchi solid de foi adunate sub o singură copertă, prezintă un interes deosebit nu numai pentru specialişti, ci şi pentru cititorul de rând, după cum menţionează şi autorul, că cartea „este scrisă pe înţelesul tuturor”.

Vreau să vă mai spun, că volumul are 150 de ilustraţii, 100 portrete, 7 hărţi istoriceşi 3 copii după semnăturile voievozilor. Am selectat doar câteva imagini din această carte, pentru ca cititorul să inţeleagă, că merită cu siguranţă să deschidă uşa Bibliotecii Centrale B.P. Hasdeu şi să solicite această carte, această comoară de informaţii istorice. Deoarece Biblioteca Centrală are doar un singur exemplar de această carte veche şi rară, grăbiţi-vă să savuraţi această sursă printre primii.

Alexandru Moraru

 

11 noiem 111 noiem 2

11 noiem 311 noiem 4. jpg

11 noiem 5

 

11 noiem 6

11 noiem 7

11 noiem 8

11 noiem 9

11 noiem 10

11 noiem 11

11 noiem 12

11 noiem 13

11 noiem 14. jpg.

11 noiem 15

SURSA: http://www.vechisirare.wordpress.com

Reclame

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Articole, Carti, Documente, Fotografii, RECENZII. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s