O ÎNTÂLNIRE DE SUFLET CU GENERALUL ION COSTAŞ

 

Cu generalul Costas 1Cu generalul Costas 2 pg

Cu generalul Costas 4Cu generalul Costas 5

Cu generalul Costas 7Cu generalul Costas 8 jpgCu generalul Costas 9Cu generalul Costas 10

Cu generalul Costas 12Cu generalul Costas 13

Cu generalul Costas 14Cu generalul Costas 16

La 2 martie 2016 la Biblioteca Centrală B.P.Hasdeu în cadrul comemorării eroilor căzuţi în războiul ruso-moldovenesc  din 1991-1992 pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova a fost organizată o întâlnire de suflet cu generalul de aviaţie militară, primul ministru al apărării din Republica Moldova, un Mare Bărbat al Neamului Românesc din Basarabia, un patriot cu o verticalitate de invidiat, un Om excepţional Ion Costaş.

Generalul Costaş a fost întâlnit de directorul Bibliotecii Centrale B.P.Hasdeu, doamna Savela Starciuc, care i-a înmânat un frumos buchet de flori, mulţumindu-i faimosului militar pentru acceptul dânsului de a fi invitatul Bibliotecii Centrale Hasdeu în această zi comemorativă.

După o scurtă prezentare a personalităţii Ion Costaş,  făcută cu cunoştinţă de cauză de către moderatorul Alexandru Moraru, istoricul-arhivist, publicist şi şef oficiu Colecţii de Carte Veche şi Rară la Biblioteca Centrală Hasdeu, cuvânt s-a oferit invitatului de onoare  domnului general (r) Ion Costaş. Domnia sa a povestit cu amărăciune despre acest război nedeclarat, acest război nefinisat…, acest război pierdut; despre pierderile umane, pierderile teritoriale, despre laşitatea şi trădarea conducerii republicii de atunci şi despre  acelaş proces, care durează până în prezent.

Invitatul Bibliotecii Centrale a vorbit şi despre cărţile sale, mai bine zis despre cartea sa Transnistria- un război nedeclarat 1990-1992, carte care  a devenit de referinţă pentru elevi, studenţi, profesori, savanţi, care studiază acest capitol la istoriei noastre; carte, care a apărut în limbile română, rusă şi engleză.

În cadrul acestei întâlniri, a mai participat cu o scurtă intervenţie şi domnul Anatol Croitoru, un erou al operaţiilor militare în cadrul acestui război sângeros. În cele din urmă, invitatul de onoare a răspuns la întrebările publicului.

Cor. Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în ÎN OBIECTIV, Documente, Fotografii, OAMENI DEOSEBIŢI, PUNCTE DE VEDERE, ŞTIRI DE ULTIMA ORĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la O ÎNTÂLNIRE DE SUFLET CU GENERALUL ION COSTAŞ

  1. Pingback: OAMENI DEOSEBIŢI: CRISTINA COSTOV | Secretele Istoriei cu Alexandru Moraru

  2. Pingback: CRISTINA COSTOV – O SPERANȚĂ TÂNĂRĂ A LITERATURII ROMÂNEȘTI DIN MOLDOVA | TIMPUL ESTE PRIETENUL NOSTRU, SĂ-L PREŢUIM LA VALOAREA LUI ADEVĂRATĂ !

  3. Pingback: DESPRE SCRIITOAREA CRISTINA COSTOV | CENZURA ESTE FRÂNA GÂNDIRII LIBERE

  4. Pingback: CINE ESTE CRISTINA COSTOV? | A R H I V U S

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s