CONFERINȚĂ ȘTIINȚIFICĂ DE EXCEPȚIE: MAREȘALUL ANTONESCU ÎN ISTORIE ȘI ISTORIOGRAFIE

INVITAȚIE

 

Medalie-comemorativa-Ion-AntonescuM_22-iunie-1941-Romania-Mare-Basarabia (1)     

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, la 31 mai 2016 ora 14, în incinta Bibliotecii Centrale a BM “B.P.Hasdeu” din Chişinău ca avea loc Conferinţa Ştiinţifică “Mareşalul Antonescu în istorie şi istoriografie” şi este dedicată celor 70 de ani de la masacrarea ilustrului militar, om politic şi conducătorul statului român.

În programul Conferinţei sunt incluse 9 comunicări la subiectul respectiv, cu patriciparea a mai multor specialişti şi oameni de ştiinţă din Republica Moldova şi România. Printre ei se numără: Viorica Olaru-Cemârtan, Daniela Vacarciuc, Natalia Grădinaru, Anatol Petrencu, Corneliu Ciucanu, Alexandru Moraru, Sergiu Cataraga, Sergiu Munteanu, Grigore Grigorescu şi alţii.

În cadrul conferinţei va avea loc o expoziţie de documente cu genericul Celebru militat şi patriot român, toate sursele vor fi selectate din fondurile Bibliotecii Municipale „B.P.Hasdeu”.

Sunt invitaţi toţi doritorii cointeresaţi de istoria naţională.                                                            

Consiliul organizatoric

Basarabia Maresalului Antonescu 1 001BASARABIA-Scrisori-catre-Maresalul-Ion-Antonesc-Alexandru-Moraru-2Maresal-Ion-Antonescu-a

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în IN MEMORIAM, ISTORIA IN IMAGINI, MILITARI DE CARIERĂ:, OAMENI DEOSEBIŢI, PUNCTE DE VEDERE, SFATURI PENTRU PRIETENII MEI, ŞTIRI DE ULTIMA ORĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s