MEDITAȚII PREELECTORALE ÎN AJUN…

SIGUR CĂ VOI VOTA PENTRU MAIA SANDU, DAR: NOI VOTĂM ȘI NU ALEGEM!

secretele-istorieiAm primit un număr mare de intrebări, apeluri telefonice, mesaje, care practic se reduc la una și aceiași întrebare”Pe cine alegem? Pentru cine votăm?” Sigur că unii demult s-au decis, dar doresc sa te provoace la o sinceritate, sau sa vadă ce voi spune….alții într-adevăr stau în fața unei dileme și nu știu cum să procedeze corect…fiindcă nu avem din cine alege. Este prea mare riscul și pericolul de a nimeri din nou pe mâna rușilor…

Un număr mare de personalități, inclusiv și cunoscuți și prieteni de-ai mei au făcut o propagandă și agitație majoră în favoarea Maiei Sandu, supranumind-o ”norocul nostru este Maia Sandu”, ”parola este Maia Sandu” și câte și mai câte, zeificând-o și aducând tot felul de ”probe” că mai bună ca Maia nu poate fi nimeni, sau poate încă nu s-a născut! Cineva chiar a încercat s-o compare cu Vlad Țepeș?! Pentru ce merite?  Nu mai țin mine cine spunea, că mama idioților e mereu gravidă! Cui îi trebuie, ca anume ea să devină președinte? Din toată Republica Moldova aceasta-i cea mai reușută candidatură?! Eu zic că nu, dar stăpânii lumii știu a întocmi scenarii, ca noi, mintioșii de rând, sa ne dăm și viața pentru ”această cauză”.

Cine știa de Maia Sandu 15 ani în urmă? De unde s-a luat? Venită ca Mesia să ne elibereze?  Este o situație aberantă și ”boborul” a căzut în această capcana de manipulare și nici nu conștientizează că din nou suntem puși la perete, că sistemul niciodată nu ne va permite să alegem un Om adevărat, care într-adevăr îl doare pentru acești locuitori, pentru acest petic de pămant românesc, pentru viitorul copiilor noști! Întotdeaune vom fi puși să alegem din două rele…cum s-a întâmplat și până acum. Nu alegeam, ci votam împotriva lui Sangheli, împotriva lui Voronin, împotriva lui ??? Și de această dată nu vom alege, ci vom vota împotriva lui Dodon! E și firesc, fiindcă nu avem altă alternativă, este acea pe care ne-au pregătit-o cei din umbră, realizând acest lucru la nivelul cel mai înalt! Alegătorul este pus într-o situație idioată, că dacă nu votăm Maia Sandu, apoi s-a terminat cu opțiunile noastre europene, care demul sunt răsuflate, și că însuși structura uniunii europene este mai gravă și mai periculoasă decât structura fostei uniuni sovietice…

Practic este folosită aceiași schemă, care a fost folosită în România la alegerea președintelui…” ne mobilizăm cu toții și votăm cu Iohanis împotriva lui Ponta! Iohanis e neamț, și vom trăi nemțește! ” Și uitați-vă la ce s-a ajuns?

Adevărat vă spun, nici SUA, nici Uniunea Europeană, nici alte structuri internaționale, nici o țară vecină nu-și dorește o Românie puternică, o Republică Moldova puternică…NIMENI!

Toți vor să ne exploateze munca noastră eftină,  să stoarcă toate resursele naturale, să folosească spațiile noastre geografice drept piață de desfacere a mărfurilor lor și să ne înnece în robia de cabală (de datorii- Al.M.). În ce țară mai sunt atâtea bănci comerciale la metru pătrat ca în Moldova? Cum de explicat, că 12 farmacii într-un singur cartier din Chișinău este prea mult?! Ce fel de legi a făcut parlamentul că orișicare pușcăriaș poate deveni președinte de țară? Cum să-i explici lui Maia Laguta, că ea nu poate fi președinte de țară? Ce au făcut președinții anteriori ai țării? Cine din aceștea și-a dat darea de seamă în fața poporului? Cine vre-o dat a fost tras la răspundere, că a cheltuit nerațional banul public? De câte ori pe an trebuie sa fie schimbat pavajul în fața primăriei, parlamentului, guvernului și monumentului marelui Domnitor? Cu care drepturi ale omului au mai rămas cetățenii și care din acestea sunt respectate de guvernare? Câte mii de doctori în științe economice avem și care este randamentul lor în dezvoltarea economiei naționale? Câte mii de doctori în științe juridice avem și care este randamentul acestora pentru constituirea unui stat de drept cu adevărat? Și tot așa….

Dodon este o urgie pe capul nostru, un alegător conștient, care-și iubește  patria, nu poate sa-l voteze, deoarece majoritatea din aceștea știu câtă teroare, foamete și moarte a adus împeriul țarist, imperiul sovietic! Câtă înjosire și distrugeri ne-au adus acești ”eliberatori”! Nu mai vorbesc despre activitatea sa la funcții de răspundere în stat. Sigur că pentru el, vor vota rușii și ceilalți alolingvi, inclusiv ucrainenii, evreii și găgăuzii. În situații critice pentru ei, sunt uniți ca niciodată, spre deosebire de moldovanul nostru nepăsător, indiferent și mulțumit de sine, că are în bechi vin și murături…

Ce va face Dodon? Ce va face Sandu? Unul ne trage la Putin, alta la americani și Soros! Vor da mai multe ordine și medalii la funcționari  și delegațiilor străine sau mai puține decât Ghimpu și Timofti?

În concluzia acestei modeste meditații preelectorale, nu ne rămâne decât să înțelegem, că suntem foarte iscusit manipulați și că nici un candidat din listele electorale nu poate și nu ne va reprezenta! Suntem ce suntem, și avem ce merităm! Într-un fel sau altul mâine sau poimâne seara sau Putin sau Soros va sărbători victoria,” iar noi, iști mici, o plebă sclavă, oricât de neagră fapta lor, vom ridica orbiș în slavă”, după cum zicea adevăratul desident, poetul și scriitorul Petru Cărare, ținut și azi în umbră.

Într-un caz, sau altul trebuie neapărat să mergem la vot și să votăm Maia Sandu, că nu suntem nebuni să-l votăm pe celălalt! Doamne ajută! 

Alexandru Moraru

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în Articole, FĂRĂ COMENTARII:, PUNCTE DE VEDERE, RECENZII, VIBRAŢIA SUFLETULUI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la MEDITAȚII PREELECTORALE ÎN AJUN…

  1. Pingback: MEDITAȚII PREELECTORALE ÎN AJUN… | A R H I V U S

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s