DACĂ-I BAL, BAL SĂ FIE!

ianuarie-februarie_2017În anul 1958, şase state europene au pus, sub drapelul celor 12 stele, bazele actualului imperiu, numit Uniunea Europeană. De atunci a trecut aproape o jumătate de veac şi, chiar dacă numărul statelor incorporate în numita organizaţie suprastatală a ajuns la 28, numărul „stelelor” a rămas neschimbat. „Prietenii ştiu de ce!”. România, aflată în starea de comă tranzitorie pe termen nelimitat, după multiple „monitorizări” şi condiţionări neortodoxe a fost, oficial, „acceptată”, dar, neoficial, îmbrâncită să adere la acest conglomerat. La ce i-a folosit? Răspunsurile sunt dificil de formulat pentru a împăca şi capra şi varza. Oricum, pierderea suveranităţii s-a produs sine die. După o „vârstă” respectabilă, dacă nu este administrat şi întreţinut corespunzător, oricât de performant ar fi, până şi un Rolis Royce dă semne de „oboseală”. În cursul anului precedent, imperiul european a suferit câteva convulsii majore, iar criza „migratorilor”, dezastruos „organizată” şi administrată, s-a soldat cu sechele grave, incurabile şi pe termen lung. Brexitul Marii Britanii ar putea constitui piesa jocului de „Domino” şi apusul imperiului, Italia se află la intersecţia drumurilor, iar victoria lui Donald Trump a dat semnalul de mobilizare a forţelor naţionaliste pe bătrânul continent. Nu doar o dată, Polonia, Slovacia, Ungaria au adus critici de necontestat capetelor infatuate şi incompetente de la Bruxelles. Docila Românie a fost transformată, de către vremelnicii conducători, în slugă preaplecată în faţa mai multor stăpâni. Nici nu mai ştim bine câţi!

Modul lamentabil în care a fost cârmuită Ţara în cei 27 de ani de „democraţie” a deteriorat grav prestigiul instituţiei Preşedintelui României, poziţionând-o în rolul de ţintă fixă a lipsei de respect. Între 1989 şi 2017, s-au înşurubat în scaunul de la Cotroceni trei „escu” şi actualul K.W.I., care tropăie precum elefantul printre bibelouri. Toţi au adus România la „înaltele culmi” de paragina democratică în care se situează astăzi, dar ultimul, înscăunat prin internet, face notă discordantă. Dacă cei trei predecesori – fiecare cu gaşca lui de ciobani netrebnici -, au jefuit şi demolat economia, industria, agricultura şi viaţa socială şi au divizat cetăţenii României după criteriul „divide et impera”, actualul şef al statului a vrut navetă pe spinarea contribuabilului – ca să-şi vadă săptămânal consoarta şi casele de la Sibiu, a vrut „Guvernul meu”, a vrut escapade, concedii şi excursii, a vrut-vrea şi îşi ia singur putere nelimitată. Există probe ce nu pot fi contestate! După alegerile parlamentare de la finalul lui 2016, guvernul lui a fost invitat să se întoarcă de unde venise, cu Cioloş, Prună şi Dragu cu tot. Profesoraşul care şi-a clădit averea din meditaţii, ajuns „întâmplător” şi vremelnic şef al statului, a demonstrat în repetate rânduri că ignoră actul fundamental al Ţării, Constituţia României, ale cărei prevederi le încalcă periodic şi sistematic. Iohannis nesocoteşte cu nonşalanţă şi orgoliu de mahala faptul că este preşedintele tuturor cetăţenilor acestei ţări, că trebuie să fie imparţial, apolitic şi să apere interesele României, nu pe cele ale lui, demonstrând că, în noiembrie 2014, Facebookul a încredinţat destinele Ţării unui personaj sinistru şi total nepotrivit.

În vremurile tulburi pe care le parcurgem, Preşedintele, Guvernul şi Parlamentul României ar trebui să urmeze exemplul Ungariei. Ungurii ştiu ce vor şi fac ce este util pentru Ţara şi interesele lor! Nu întâmplător, în luna februarie a acestui an, Budapesta va fi oaspete pentru cei doi cei mai puternici şefi de stat ai planetei: Donald Trump şi Vladimir Putin. O reactualizare a episoadelor istorice de la Ialta – 1945 şi Malta – 1989? Un nou Diktat pentru dezmembrarea Ţării prin rapturi teritoriale a ceea ce a mai rămas din România Mare? Soarta României va fi hotărâtă, nu la Masa Tăcerii a lui Brâncuşi, unde şi-a aşezat masa corporală chiriaşul de la Cotroceni, ci la masa unde se va hotărî destinul planetei pentru viitorul mai mult sau mai puţin apropiat.

Dacă nemulţumirea unor cetăţeni faţă de intenţiile guvernului, de emitere a două ordonanţe discutabile, poate fi înţeleasă, scrâşniturile din maxilare şi arborarea grimasei tâmpe a cunoscutei măşti a şefului statului, care a renunţat până şi la întâlnirea cu nevasta, ca să participe la demonstraţia ilegală „spontană” de duminică, 22 ianuarie, a transformat Constituţia României în preş pe care îşi şterge pantofii. Qui prodest? României? Românilor? Categoric, nu! Evitând zilele cu importantă semnificaţie pentru poporul român şi urmând aceeaşi procedură ca pe vremea mandatului său de primar, după ilegalitatea comisă, K.W.I. s-a eschivat să participe la sărbătorirea Unirii Principatelor Române, luându-şi zborul la Strassbourg, la C.E.D.O., unde, privind problema graţierii, a „întors-o ca la Ploieşti. Firesc, nu i-a păsat niciodată de români, dar ipocrit şi fariseu cum este, înainte cu o zi s-a adresat românilor prin acelaşi Facebook care l-a făcut preşedinte: „[…] această zi este şi o lecţie a prezentului. Ca şi în trecut, cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci mai ales din interior. Unirea a fost vocea oamenilor curajoși care au crezut în lege şi dreptate. Fiţi încrezători că împreună vom reuşi, că vom avea înțelepciunea de a face ce este corect şi bine pentru viitorul națiunii române”. K.W.I. vrea referendum. Şeful P.S.D. vrea referendum. Foarte bine, dar, dacă tot e bal, bal să fie! Dacă tot se vor cheltui banii contribuabilului, propun ca după consultarea Curţii Constituţionale a României şi atestarea legitimităţii, să fie cuprinse următoarele întrebări, la care cetăţenii să răspundă prin Da! Sau Nu!:
– Sunteţi de acord cu ordonanţa graţierii în formă transparentă?
– Sunteţi de acord cu acceptarea obligatorie a migranţilor impusă de Uniunea Europeană şi a consecinţelor asupra vieţii cetăţenilor României?
– Sunteţi de acord cu pierderea suveranităţii naţionale a României?
– Sunteţi de acord cu rămânerea României în Uniunea Europeană?
– Sunteţi de acord cu rămânerea României în N.A.T.O.?
– Sunteţi de acord cu bazele militare străine pe teritoriul naţional?
– Sunteţi de acord cu refacerea Armatei României pentru apărarea naţională?
– Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui în exerciţiu al României, pentru încălcarea repetată a Constituţiei Ţării şi slujirea unor interese străine?
– Sunteţi de acord cu modificarea Constituţiei României, privind familia tradiţională şi precizarea că aceasta este reprezentată de unirea dintre un bărbat şi o femeie?
Aşa cum am spus, se vor cheltui sume exorbitante pentru ambiţii rezolvabile prin alte proceduri legale şi constituţionale, dar dacă tot va fi bal, bal să fie!

ION MĂLDĂRESCU

Grafica – I.M.

SURSA: http://www.art-emis.ro

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în Articole, DOCUMENTE NECOMENTATE, FĂRĂ COMENTARII:, PRIETENII M-AU INFORMAT:, PUNCTE DE VEDERE, TEXTE ŞI FOTOGRAFII ALE ALTORA, ŞTIRI DE ULTIMA ORĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s