Din iniţiativa Bibliotecii Centrale a BM “B.P.Hasdeu” în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova a avut loc o întâlnire emoţionantă, o întâlnire de suflet cu poetul, prozatorul şi dramaturgul Andrei Burac.
În faţa celor prezenţi au vorbit: doamna dr. Victoria Fonari, profesor universitar, una din organizatorii acestui eveniment agreabil; domnul Alexandru Moraru, istoric, publicist, şef serviciu la Biblioteca Centrală a BM “B.P.Hasdeu” şi desigur scriitorul Andrei Burac, o legendă vie a literaturii noastre.
Biblioteca Centrală a BM “B.P.Hasdeu” a prezentat la acest eveniment o expoziţie de carte cu genericul”Andrei Burac- poet, prozator şi dramaturg”, care a fost examenată cu deosebită atenţie de publicul prezent la manifestare.
Această întrunire a avut loc la Universitatea de Stat din Moldova, la care au participat studenţi de la facultatea de Litere, aunul 3 şi anul 4 de la specialităţile – limba şi literature română şi limba engleză, limba şi literature română şi limba franceză.
Studenţii au dat dovadă de o cunoaştere aprofundată a operei distinsului scriitor, au făcut o analiză amplă a celor mai importante lucrări ale domniei sale, au recitat din poeziile onorabilului invitat. Mai mult decât atât, a fost făcută o retrospectivă cu genericul “Andrei Burac în Internet”, de unde am aflat despre distincţiile guvernamentale şi de stat acordate domnului Andrei Burac pe parcursul anilor. S-au evidenţiat prin activitatea sa următorii studenţi: Felicia Nistor, Elena Popovici, Natalia Roman, Doina Călugăreanu şi alţii.
Doamna dr. Victoria Fonari şi Alexandru Moraru au vorbit despre importanţa lucrărilor scriitorului Andrei Burac, fiind un adevărat prieten al cărţii şi al bibliotecilor din reţeaua Bibliotecii Municipale “B.P.Hasdeu”.
În cele din urmă, a vorbit scriitorul Andrei Burac, care a dat dovadă de o sinceritate absolută, depănându-şi amintirile despre întreaga viaţă, apoi a răspuns la toate întrebările studenţilor. Atmosfera interesantă, degajată a fost motivul că timpul rezervat evenimentului să treacă pe neobservate.
Colecţia “Moştenire”
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.