NOUTĂȚI EDITORIALE: CALENDARUL NAȚIONAL 2017

Zilele trecute de sub tipar a apărut noul Calendar Național 2017,  o ediție tradițională anuală a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Este un volum solid, de peste 400 pagini în formatul (A4) și structura concepătă în anii precedenți, care deja s-a îndreptățit.

Am putea numi acest volum, o enciclopedie a personalităților naționale și mondiale ale anului 2017, adică în afară de evenimentele culturale și științifice, care au avut loc, sau urmează să aiba loc, sărbătorile naționale și profesionale, au fost înserate câteva sute bune de  biografii ale intelectualilor notorii, care rotunjesc o vârstă respectabilă. S-a ținut cont și de oamenii celebri, care deja nu mai sunt în viață, dar au lăsat o moștenire culturală sau științifică remarcabilă.

Cred că stimatul nostru cititor a observat, că chiar coperta volumului este dedicată celor 80 de ani de la nașterea marelui compozitor Eugen Doga, anul 2017 a fost declarat Anul Eugen Doga.

Am fost plăcut surprins când la luna octombrie (pag. 361 – 362) am depistat: Alexandru V. Moraru, istoric și ziarist (30 octombrie 1952) apoi urmează biografia mea și cărțile semnate de mine. Răsfoind pagina de titlu al lunii octombrie am gasit și motivul, că anul acesta se vor împlini 65 de ani de la nașterea lui Alexandru Moraru, istoric și ziarist.

Nu-mi rămâne decât să  felicit Biblioteca Națională a RM cu acest volum remarcabil și să mulțumesc colegiului de redacție și autorului M. Ciobanu, pentru aprecierea muncii mele științifice în domeniul istoriei naționale și activității publicistice documentare.

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în ALŢII DESPRE MINE, Articole, BIBLIOTECA SECRETELOR ISTORIEI, OAMENI DEOSEBIŢI, PRIETENII M-AU INFORMAT:, ŞTIRI DE ULTIMA ORĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s