DUMINICĂ SEARA: O LANSARE CU DOR DE ȚARĂ – DIANA SAVA DARANUȚA

O LANSARE CU DOR DE ȚARĂ: DIANA SAVA DARANUȚA

Ieri, 5 august 2017 la Biblioteca ”Onisifor Ghibu”, filiala Bibliotecii Municipale ”B.P.Hasdeu” am asistat la o lansare de carte foarte deosebită. Un număr mare de lume bună a venit să o cunoască mai bine pe autoarea cărții și să procure această carte minunată ”Dor de țară”. De fapt acest volum are 2 autori, autoarea culegerii de versuri- Diana Sava Daranuța și frumoasele ilustrații semnate de pictorul Ion Carchelan.

Pe post de moderator al acestui evenimentimportant în viața culturală a republicii a fost cunoscuta și distinsa Doamnă Gutiera Prodan, realizator TV și președintele UZPR, care a făcut un efort major, pentru ca publicul prezent să conștientizeze că autoarea versurilor, dar și autorul ilustrațiilor sunt oameni valoroși și plini de inspirație cu colorit național.

În fața celor prezenți au vorbit autorii, doamna Lidia Grosu, poetă, critic literar, care a prefațat cartea, criticul literar și scriitorul Vitalie Răileanu, ditectorul Bibliotecii, care a găzduit evenimentul, istoricul- arhivist și publicist Alexandru Moraru, care i-a dăruit autoarei în loc de flori, ultimul său volum de carte” În labirintul documentelor secrete”. A mai vorbit despre volumul de versuri lansat cunoscutul scriitot și publicist Vasile Căpățină și alții.

Tot aici am descoperit, că doamna Diana Sava Daranuța are  și o voce minunată, care a interpretat câteva melodii frumoase împreună cu verișoara sa.

Vă asigur, că a fost ceva foarte frumos- o împletitură dintre dorul de țară, versuri superbe și muzică deosebită.

Am făcut câteva filmări de la acest eveniment remarcabil, pentru prietenii ”Secretelor Istoriei” motivat prin faptul de a aduce cititorul în atmosfera nemaipomenită a versului. Vizionare plăcută.

 

Anunțuri

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în ÎN OBIECTIV, DUMINICĂ SEARA..., Fotografii, MĂRIA SA - POEZIA ! (dedicaţii şi...), OAMENI DEOSEBIŢI, RECENZII. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s