”ECOUL UNIRII”- O FRUMOASĂ CONTRIBUȚIE DE CENTENARUL MARII UNIRI

Este modesta noastră contribuție la sărbătoarea de 100 ani de la Marea Unire (1918). Ea prezintă un triplex a trei cărți adunate de noi sub o singură copertă. Este vorba de trei cărți vechi și rare, pe care noi le-am reanimat și le punem la dispoziția iubitului nostru cititor. Vă asigurăm, că toate cele trei cărți selectate de noi sunt foarte importante și prezintă un interes deosebit. Editori: Alexandru Moraru și Alexandru Ganenco.

Textele celor 3 cărți corespund originalelor, care se păstrează în secția Colecții Speciale din Biblioteca Centrală a Bibliotecii Municipale ”B.P.Hasdeu” din Chișinău.

Este interesantă și istoria apariției acestui volum, deoarece dacă nu punea umărul și banul prietenul nostru, Alexei Crețu, profesor universitar din București, apoi șansele noastre erau mai cețoase…lucru pentru care-i mulțumim repetat. Ar fi o eroare, dacă vom omite și contribuția doamnei Ludmila Balaniuc, care este autoarea copertei și persoana care a îngrijit această ediție pentru a arăta perfect.

Cartea are un format de A5, cu 60 de pagini, executat la editura prietenului nostru, Ion Brânză, Tipocart Print.  La activ au fost scoase 100 de exemplare. Volumul va fi lansat la 15 martie 2018 la Biblioteca Centrală a BM ”B,P.Hasdeu”, în Sala Mare a instituției cu începere de la ora 15.00

Cartea este destinată tuturor celor, care le place istoria adevărată a românilor, tuturor, care visează reîntregirea țării, adică reunirea Basarabiei cu România.

Alexandru MORARU

 

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în ÎN OBIECTIV, Documente, FELICITĂRI, ISTORIA IN IMAGINI, PUNCTE DE VEDERE, RECENZII, VIBRAŢIA SUFLETULUI, ŞTIRI DE ULTIMA ORĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ”ECOUL UNIRII”- O FRUMOASĂ CONTRIBUȚIE DE CENTENARUL MARII UNIRI

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s