ÎNTÂLNIRE CU PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU (19.04.18, Biblioteca Centrală)

FILMUL INTEGRAL AL ÎNTÂLNIRII CU PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU

ORGANIZATOR ŞI MODERATOR: ALEXANDRU MORARU, istoric-arhivist şi publicist, şef serviciu la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu”

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în ÎN OBIECTIV, Documente, FĂRĂ COMENTARII:, OAMENI DEOSEBIŢI, PUNCTE DE VEDERE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ÎNTÂLNIRE CU PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU (19.04.18, Biblioteca Centrală)

 1. Dl. Băsescu a făcut câteva afirmaţii cel puţin bizare în privinţa mareşalului Antonescu.În primul rând este hilară convingerea acestuia că mareşalul ar fi trebuit, în timpul războiului antisovietic, să oprească înaintarea armatei române pe Nistru.
  Finlandezii s-au oprit în 1941, după declanşarea atacului antisovietic, pe vechea graniţă , dar asta nu i-a împiedicat pe ruşi să reocupe în 1945 teritoriile cotropite de ei în timpul războiului sovieto-finlandez din 1939…
  De aceea, e de mirare că istoricii prezenţi în sală nu i-au servit argumente valabile fostului preşedinte, lăsându-l să creadă în tăria convingerilor sale, care totuşi sunt lipsite de logică.
  Se aştepta cineva de la ruşi să fie recunoscători dacă armata română s-ar fi oprit pe Nistru ?
  Mareşalul a răspuns încă în 1946 unor astfel de analize :
  ”când o tara se angajaează intr-un razboi, armata acestei ţări trebuie sa mearga pana in fundul pamantului pentru ca sa distruga fortele inamice, sa castige razboiul. Este un principiu capital de conducere strategica a operatiunilor militare care s-a aplicat de la romani si pâna astăzi”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s