Institutul „Non-Violent Resistance” (N.V.R.) dela Harvard – Şcoala de revoluţii a profesorului Gene Sharp (1)

Şcoala de revoluţii „Resistence” (#resist) se află la Harvard şi colaborează cu C.I.A.

Toate acestea fac parte din ceea ce se numeşte ge­neric „Ngo-C.I.A. front”: alianţa şi acţiunile comune ale spionajului ame­ri­can cu O.N.G.-uri (N.G.O., în engleză) special fabricate sau susţinute, O.N.G.-urile şi „societatea civilă“ din alte ţări decât S.U.A. fiind în mod notoriu folosite pen­tru acţiunile acoperite ale C.I.A., prin planul unui institut ataşat Harvard. „The Albert Einstein Institution”[1].

Ar trebui să nu avem nici o îndoială că hiperactivistul Chris Worman, venit în România la solicitarea ambasadorului S.U.A. Mark Gitenstein ca instructor de activişti O.N.G., era, de fapt, un agent. El avea şi o pagină personală pe site-ul ambasadei americane (pagină între timp ştearsă), iar în 2011 a fost instruit la Harvard la Şcoala de Guvernare („School of Government”, cunoscută şi ca „Harvard Kennedy School sau H.K.S.”), şcoa­lă de administraţie publică unde au funcţionat şi funcţionează, încă, de fapt, o parte din ideologii şi artizanii „revoluţiilor” globale cu implicarea C.I.A. (a se vedea în primul rând Patrick Henningsen, Middle East: The CIA Operating behind a Web of „Pro-Democracy” NGOs)[2].

Agentul american Chris Worman este creatorul mişcării #rezist din România, demarată de facto prin acţiuni stradale din 2013, prin programul ambasadei S.U.A. numit „ReStart România”

Creierul strategiei este profesorul Gene Sharp, autorul „bibliei revoluţiilor colorate” din anii 1990-2000, adică a manualului intitulat cameleonic From Dictator­ship to Democracy (apărută prima dată în 1994), folosită de revoluţiile lui Soros şi în Serbia, în Ucraina, Kârgâstan, până la „revoluţiile „primăverii arabe“ (2011-2012) sau mişcarea „occupy“ (2011). „Freedom House” este alt partener al Open Society a lui Soros şi împreună au susţinut mişca­rea sârbească Canvas (Centre for Applied Nonviolent Action and Strategies), O.N.G. organizat de Ivan Marovic. După ce a jucat un rol esenţial în dărâmarea de la putere a preşedintelui sârb Slobodan Miloşevici, presa occi­den­tală îl caracteriza pe Marovic ca pe un geniu, dar mai târziu a ieşit la iveală faptul că fusese ajutat de C.I.A. şi că programul său provenea din manualul de „schimbare de regim” scris de profesorul de la Harvard, Gene Sharp, al cărui think-tank primeşte fonduri şi de la National Endowment for Democracy (N.E.D.) şi de la Open Society Foundations (Soros), iar manu­a­lul său este servit ca şablon pentru liderii opoziţiei din diverse ţări din întrea­ga lume, care spri­ji­nă Occidentul pentru a da lovituri de stat soft”[3].

Gene Sharp, profesorul revoluţiilor aparent non-violente, a fost nu o dată acuzat de strânse legături cu diver­se instituţii ale S.U.A., nu numai cu N.E.D., ci şi cu C.I.A., Pentagon sau „RAND Corporation” (o organizaţie apro­piată şi finanţată de armata americană), ca şi cu marile fundaţii americane corpo­ra­tis­te, inclusiv cea a lui George Soros[4].

Şi profesoara evreică Helen Fein, asociată la International Security Pro­gram de la aceeaşi Harvard Kennedy School, fusese invitată de ace­laşi Gene Sharp din 1988 la Harvard, unde a dezvoltat cercetări privind „Pacea şi Securitatea Internaţionale“ şi „legăturile dintre război, genocid şi nece­si­ta­tea rezistenţei“, fiind afiliată direct din 1997 centrului de afa­ceri internaţionale al Şcolii de Guvernare (Kennedy) de la Harvard  [5], unde a fost in­struit omul lui Gitenstein de la Bucureşti, Chris Worman.

Revista Şcolii de Guvernare de la Harvard, „Kennedy School Review” (A Harvard Kennedy School Student Publication), se mândreşte, de fapt, cu ştiinţa revoluţiilor elaborată de Gene Sharp, teoreticianul şef al pro­tes­telor non-violente şi al rezistenţei („the leading theorist of non-violent pro­test and resistance“), cunoscut şi ca „Machiavelli al nonviolenţei”, cum o face în articolul „School for Revolutionaries” din 2012[6].

Şcoala de Guvernare Kennedy a Harvard este una care dă absol­venţi pentru guvernanţii S.U.A. şi ai lumii, de fapt, mai ales în zona militară

Este de ajuns să parcurgem lungile liste de absolvenţi („notable alumni“) ai acesteia (chiar şi lista de pe Wikipedia), ca să vedem nume importan­te de şefi de guverne şi de state până la secretarul general al O.N.U., Ban Ki-moon, militari, jurnalişti şi oameni de afaceri, dar şi în zona Ong/think-tank-uri, precum Robert Kagan, teoreticianul evreu „liberal interven­ţi­o­nist” de la Project for the New American Century (P.N.A.C.), Brookings In­sti­tution şi Council on Foreign Relations (C.F.R., vârful noii ordini mondiale în S.U.A.), care împreună cu soţia sa Victoria Nuland (fostă sub-secretar al S.U.A.) a fost implicat în declanşarea revoluţiei Maidan din Ucraina, din 2014. Totodată, la Harvard Kennedy School regăsim programul pentru „socie­ta­tea civilă” ca făcând parte din Corporate Responsibility Initiative, motiv pentru care găsim aici ca „şcolari” mulţi reprezentanţi ai corporaţiilor multi­naţionale sau ai instituţiilor globale  [7]. Şi tot de Harvard University este ataşat (offshoot) şi „institutul” creat în 1983 de către teoreticianul şi instructorul revoluţiilor „soft”, „Albert Einstein Institution”, creat de către Gene Sharp, instituţie în fruntea căreia s-au postat, însă… militari, pre­cum colonelul Robert Helvey de la Defence Intelligence Agency (spionajul Pentagonului) sau Edward Atkeson (general maior în U.S. Army).

Colonelul Helvey avea o experienţă de 30 de ani în operaţiuni spe­ciale în Asia de sud-est. El avea să declare în 2001 produ­că­to­ru­lui de film documentar Steve York că s-a implicat pentru prima oară în „nonvio­len­ţa strategică” atunci când a văzut eşecul abordărilor militare de dărâ­mare a dictatorilor – mai ales în Myanmar, unde se afla ca ataşat militar – şi văzând potenţialul abordării alternative a lui Sharp  [8]. Colonelul Helvey servise în Vietnam apoi la Yangon, în Myanmar, între 1983 şi 1985, când a organizat clandestin studenţii myanmarezi îm­po­triva regimului, demonstraţiile acestora izbucnind, însă, abia în 1988-1990, care s-au transformat în insurgenţă. De asemenea, el a antrenat la Hong Kong liderii studenţi din Beijing, care au provocat în iunie 1989 incidentul din Piaţa Tiananmen din capitala Chinei, iar specialiştii (precum fostul şef la spionajului Indiei, B. Raman) susţin că el a fost şi consilier al sectei re­li­gioase chi­nezeşti Falun Gong în tehnici de nesupunere civilă  [9]. Colonelul Helvey se află oficial în retragere din armată din 1991, dar a lucrat cu institutul „Albert Einstein” şi cu al lui Soros mult înainte, iar apoi a continuat să servească ca „ofiţer de caz” instructor pentru grupurile de tineri rebeli ce au activat în Balcani şi Europa de Est, cel puţin din 1999.

Reflecţia patronajului serviciilor secrete americane asupra Institu­tu­lui Albert Einstein de la Harvard, este evidenţiată şi de faptul că una dintre primele cărţi editate de acesta, în 1985, a fondatorului dr. Sharp, Making Europe Unconquerable: The Potential of Civilian-Based Deterrence and Defense, a fost prefaţată de către diplomatul SUA George Kennan, faimosul arhitect „Mr. X“ al Războiului Rece cu Uniunea Sovietică şi care a fost şi fondatorul de facto al diviziei de operaţiuni a CIA, cu Allen Dulles.

– Va urma –

Cornel Dan Niculae

Aranjament graphic – I.M.

SURSA:https://www.art-emis.ro/jurnalistica/institutul-non-violent-resistance-n-v-r-dela-harvard-scoala-de-revolutii-a-profesorului-gene-sharp-1

   –––––––––––––-

[2] a se vedea Patrick Henningsen, Middle East: The CIA Operating behind a Web of “Pro-Democracy” NGOs, articol publicat în Info Wars şi în Global Research în martie 2012; How the CIA Operates Through Non-Governmental Agencies, în aprilie 2012 în Class Warfare Exists; ca şi F. William Engdahl, The US Empire, the CIA, and the NGOs, în Katehon din19.07.2017.
  [3] Patrick Henningsen, Occupy movement. Here’s the risk: Occupy ends up doing the bidding of the global elite, în The Guardian din 15 noiembrie 2011.
  [4] Stuart Bramhall, The CIA and Nonviolent Resistance, în Daily Censored din 21 martie 2012.
  [5] Samuel Totten şi Steven L. Jacobs, Pioneers of Genocide Studies, 2013 UK.
  7[6] http://ksr.hkspublications.org/2012/04/01/school-for-revolutionaries/ Rezultă din acest studiu şi din manualul lui Sharp că acel cuvânt cheie al acestor „revoluţii“, care numai în start sunt aparent non-violente, este „rezistenţa“ / „resistance“.
  [8] colonelul Helvey în documentarul Bringing Down a Dictator (PBS, 2002).
  [9] Jonathan Mowat, Washington’s New World Order „Democratization” Template, în Global Research, februarie 2005.

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în Articole, ÎN OBIECTIV, Documente, PRIETENII M-AU INFORMAT:, PUNCTE DE VEDERE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s