CLUBUL ISTORICILOR TRECE LA ACTIVITATE ONLINE

CLUBUL ISTORICILOR TRECE LA ACTIVITATE  ONLINE

Motivat de situația pandemică la zi și intenția de a continua ședințele Clubului Istoricilor a Bibliotecii Centrale a BM„B.P.Hasdeu” s-a hotărât, să trecem la formula online, pentru a ține flacăra clubului aprinsă.

În această ordine de idei, la 27 mai 2020 la Biblioteca Centrală a avut loc înregistrarea video a primei ședințe a Clubului Istoricilor în formulă nouă cu subiectul „Prezentarea noului volum „Rusia, 2019„Acesta a fost un an greu…” semnat de Anatol Petrencu, doctor habilitat în istorie, profesor universitar și președintele de onoare al clubului nominalizat.

După cum era și de așteptat, invitatul special al Clubului Istoricilor a fost autorul volumului, savantul Anatol PETRENCU, care a acceptat invitația clubului și a prezentat cartea proaspăt ieșită de sub tipar. Trebuie să recunoaștem, că a fost o prezentare de zile mari, autorul dând dovadă de o memorie fenomenală și cunoașterea evenimentelor în profunzime, incluse în carte; începând de la structura volumului, sursele informaționale utilizate la scrierea lucrării, a făcut o retrospectivă ale capitolelor incluse în carte.

Volumul nominalizat a apărut în formatul A5, cu 296 de pagini și cu o execuție poligrafică excepțională. Cartea conține un număr considerabil de ilustrații color, rezumate în limba rusă și engleză și indice de nume. Pe bună dreptate am putea numi respectiva lucrare o cronologie avansată a celor mai importante evenimente din Rusia, în plan intern, dar și extern.

Fiind unui din puținii istorici de talie națională și europeană, autor și coautor a multor monografii, culegeri de documente, autor de manuale universitare și pentru licee, domnul Anatol Petrencu ne-a mai dăruit o bijuterie istorică și informațională – aceasta este lucrarea „Rusia, 2019: acesta a fost un an greu…”, tratată de pe pozițiile adevărului istoric și nepărtinitor. Vă invităm să vizionați întreaga prezentare a cărții la portalul: https://www.youtube.com/watch?v=786BKDIi160&t=71s

Din partea Clubului Istoricilor aducem sincere Felicitări cu ocazia apariției noului volum. Rămâne să așteptăm comentariile membrilor Clubului istoricilor a Bibliotecii Centrale „Hasdeu” și să continuăm ședințele clubului nostru.

Alexandru MORARU, președintele Clubului Istoricilor, șef serviciu Biblioteca Centrală a BM „B.P.Hasdeu”

Despre SECRETELE ISTORIEI

Alexandru Moraru, istoric-arhivist si publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autor și editor al mai multor cărți și culegeri de documente și materiale elaborate în urma cercetărilor de arhivă, sute și sute de articole și investigații documentare.
Acest articol a fost publicat în Articole, ÎN OBIECTIV, Carti, Documente, Fotografii, OAMENI DEOSEBIŢI, Video, ŞTIRI DE ULTIMA ORĂ. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s